keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Voikeksit.

Olen kantanut useita keittokirja ulkomailta Suomeen. kovin montaa reseptiä en ole niistä kokeillut ja siksi viime viikonloppuna päätinkin muutamaa kokeilla.


Tällainen on kirja, josta tänne Irlantilaisen keittiön reseptejä laittelen. Itselläni on olemassa ne Briteissä käytetyt mitat myös, mutta netti on pullollaan muuntomittoja, tässä yksi niistä. Itse ostin mitat kohtiin sulaa laiskuuttani, mutta on niistä hyötyäkin ollut.

Voikeksit.

250mg/8oz pehmennyttä voita
125g/4oz hienoa sokeria
50g/2oz maissijauhoa
300g/10oz vehnäjauhoa

1. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
3. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (minulla ei ole sellaista neliön mallista vuokaa, joten huljautin nämä suoraan pellille, jossa seos tottakai levisi)
4. 140 astetta 30min, vähennä lämpötila 120 asteeseen ja anna olla vielä tunnin uunissa

Minusta näistä tuli todella hyviä, vaikka ei ohjeen mukaisia paksuhkoja keksejä tullutkaan. Kannattaa jo lämpimänä merkata keksien "taittokohdat" haarukalla pistelemällä, muutoin ne voi olla vaikea murtaa.

Valmiit keksit purkissa.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Tsatsiki.

Minä olen aivan heikkona tsatsikiin, kreikkalaisten jugurtti-kurkku salaattiin. Söisin sitä vaikka joka ruualla ja vaikka kuinka paljon. Yleensä purkki tällaista on jääkaapissa niin kotoa kun töissäkin. Mies ei tästä oikeastaan välitä, joten saan herkutella suosikkisalaatillani ihan rauhassa. Minä tosiaan otan sen muutaman (kukkurallisen) ruokalusikallisen tätä aina ruuan kanssa, voisihan tätä leivänkin päälle laittaa, mutta itselleni tämä on selvä ruuan lisäke. Ohjetta on muokattu siitä, millaisena sen Hesarista joskus poimin.

Tsatsiki.

2dl Turkkilaista jugurttia
1 kurkku
2rkl valkosipulioliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan

1. Laita jugurtti valumaan. Itse valutan sen kahvin suodattimessa suodatinpaperin sisällä. Nestettä lähtee aika kiitettävästi pois kun malttaa puolikin tuntia odottaa.
2. Raasta kurkku. Itse raastan kuorineen päivineen, tiedän joidenkin kuorivan kurkun ensin, minusta puhdasta haaskausta. Raastamisen jälkeen painelen kurkun vähemmän vetiseksi talouspaperilla.
3. Sekoita valutettu jugurtti, kurkkuraaste ja mausteet keskenään.

Annan tämän yleensä seistä jääkaapissa vähintään sen 30min ennen tarjoilua, mutta se paranee vain päivien mittaan. Sen verran kannatta sitä jugurttipurkin päiväystä katsoa, että kovin paljon pidempään ei tämä säily, ei edes tiiviissä pakasterasiassa johon itse sen teen.

Valmista herkkua purkitettuna pestyyn jugurttipurkkiin.

maanantai 27. helmikuuta 2012

Perus pannukakku.

Meillä kävi lauantaina niin, että tajusin meillä olevan melkein kaksi litraa maitoa jääkaapissa, joka menisi samana päivänä vanhaksi. Nopean mietinnän jälkeen jäi kaksi vaihtoehtoa, joko tekisin leivän maitoon tai pannukakkua. Lauantain kunniaksi siis pannukakku voitti. En tosiaan ole mikään leipova ihminen ilman reseptiä, joten jouduin oikeasti googlettamaan pannukakun ohjeen. Löysin hyvän ja toimivan sellaisen, joten tässä se teillekin. Minä pidin siitä, että tuosta tuli tuollaista "matalaa" pannaria, eli viipaleet eivät ole kovin paksuja. Tosiaan tein kyllä uunipellille sen myös.

Pannukakku.
Ohje myös täällä. Elikkä Kotikokki.net kautta löydetty ja Heltsu on tämän ohjeen tekijä.

4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria (meillä oli vain vaniliinisokeria, laitoin sitä)
8dl maitoa
2 kananmunaa
100g sulatettua margariinia (laitoin voita koska sitä oli)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Lisää muut aineet
3. Leivinpaperilla vuoratulle uunipellille 200 astetta 30min

Aivan taivaallinen aamupalan jälkiruokahan tästä sitten tuli.

Valmista pannaria, josta osa jo kadonnut parempiin suihin.

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Uuni kana makkaralla.

Katselin torstaina illalla jotain ruokaohjelmaa ja sain siitä vision tähän ruokaa. Meillä tässä käytettiin ohuita olutmakkaroita, ohjelmassa itsessään zorizo-makkaroita. Jälkimmäisiä ei meillä oikein voi käyttää kun mies on paprikalle allerginen ja noissa jos missä sitä sitten onkin. Onnistui näinkin kyllä erinomaisesti. Nopeasti valmistuvaa ja todella hyvää ruokaa. Mies kehui ruokaa maasta taivaaseen sen runsaiden makujen takia. Minusta mikä tahansa makkara tuohon varmaan kelpaa, itse kuitenkin pidän mausteisemmasta versiota kun siitä ihan perus lenkkimakkarasta.

Ennen uuniin menoa, itse tosiaan jätin perunat päälle, jotta kypsyvät kunnolla rapeiksi.


Uuni kana makkaralla.

3 maustettua kanankoipea
2 punasipulia
500g perunoita
150g olutmakkaraa
Yrittimausteseosta (tällä kertaa Lidlin pakastekuivattuja yrittejä)
Oliivioljyä pinnalle (itse laitoin usein käyttämääni valkosipuliversiota)

1. Pilko sipuli, makkarat ja pestyt perunat (kuorineen) suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Asettele kanankoivet vuokaan, lisää muut aineet samaan vuokaan. Kanankoipia ei saisi peittää ihan kokonaan, koska itse ainakin pidän rapeasta kuoresta, joten koetin "sulloa" noita sitten niihin väleihin.
3. Ripottele päälle reippaalla kädellä yrittimausteseosta ja öljyä.

200 asteinen uuni ja tunti uunissa.

Suoraan uunista tulleena.

lauantai 25. helmikuuta 2012

Makkara risotto.

Minä en olen sen paremmin Suomalaisen lenkkimakkaran ystävä kuin oikeastaan riisinkään ystävä. Joskus näitä ruokia on kuitenkin hyvä valmistaa, ihan noin senkin takia, että muistaa miltä ne maistuvat. Sain kuitenkin tällä viikolla innovaation siitä, millaisena ruokana voisin niistä pitää, niinpä se oli tuumasta toimeen ja jälleen uunin kautta kierrättämällä helppoa ruokaa tarjolle arki-iltana. Tämäkin on vähän tällainen: Kaikkea mitä kaapista löytyy ruoka, koska kaikkea sinne tulikin laitettua.

Makkara risotto.

1pkt Lenkkimakkaraa (itse käytin muistaakseni Xtran versiota)
Paketin mukainen kolmen hengen annos pitkäjyväistä riisiä
1 pieni prt herkkusieniä
2 sipulia
Öljyä kuullottamiseen

Tämän lisäksi kaapista mukaan eksyivät:
Muffineista yli jäänyttä Viola tuorejuustoa 1/2 pakettia
Pakkasessa ollut 1/2 pussi juureskuutioita

1. Laita riisit keittymään, noudatin paketin ohjeistusta tämän kanssa, laitan riisiä sen verran harvoin
2. Pilko sipuli ja makkarat suupalan kokoisiksi paloiksi
3. Valuta sienistä liemi pois
4. Kuullota ensin sipulit öljyssä - > vuokaan
5. Kääntele makkarat pannulla -> vuokaan
6. Käytä sienet pannulla -> vuokaan
7. Lisää myös muut aineet vuokaan, kääntele seosta, kunnes "kaikkea on noin suunnilleen kaikkialla"

200 astetta
30min

Valmis makkararisotto.

perjantai 24. helmikuuta 2012

Maanantai pata.

Jos miettii päivää, jolloin olen kaikkein laiskimmillani laittamaan ruokaa niin sen on ehdottomasti oltava maanantai. Meillä maanantai on siivouspäivä, uusi viikko aloitetaan puhtaasta asunnosta ja samalla leivon leipää. Ruuan haluan, kuten leivänkin, valmistuvan vaivattomasti, joten maanantaisin usein turvaudutaan aavistuksen verran eineksien puolelle.

Maanantain vakioruokani on laittaa "kaikki mitä kaapissa on samaan pataan" ruokaa, joka meillä on nimetty maanantaipadaksi. Yleensä siellä on juureksia/kasviksia, jotain lihaa ja mahdollisesti jotain muutakin. Perusohjeena kuitenkin alla, variaatioitahan tästä voi kehittää vaikka kuinka.

Maanantai pata (perusohje)

400g possunsuikaleita/naudansuikaleita/jauhelihaa/kanasuikaleita
300g juureksia/kasviksia
Creme bonjour valmiiksi maustettu ranskankerma
Mausteita maun mukaan

1 pieni prk herkkusieniä tai 1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli

Ruskista lihat, lisää kaikki muut aineet samaan pataan, anna hautua noin 30min.

Miksi tämä on lähinnä puolivalmista? Hyvin usein, etenkin talvella, käytän pakastettuja juureksia ja maustettu ranskankerma ei paljon mielikuvitusta vaadi. Ei siis mikään gourmet ruoka, mutta meillä syödään kiitollisena eri variaatioita joka viikon alussa.

Tässä versiossa purkkiherkkusieniä, possunsuikaleita ja pakastejuureksia kuutioina.

torstai 23. helmikuuta 2012

Blinejä ja soosseja

Taannoin vietettiin laskiaista ja itselleni blinit ovat aina olleet laskiaisruokaa. Koska takana oli varsin hektinen viikonloppu, niin sunnuntaina olivatkin muuto jäljiltä muovikipot ja kertakäyttölautaset jo käytössä.

Blinejä katkaravuilla, herkkusienillä ja häränpaistilla

Blinit
(10 keskikokoista tai 20 pientä)

3dl maitoa
15g tuorehiivaa
2dl tattarijauhoa
1dl vehnäjauhoa
1/2tl suolaa
1dl vaaleaa olutta
1 kananmuna
1/2dl sulatettua voita
Voita paistamiseen

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon murennettu hiiva.
2. Sekoita jauhot vähän kerrallaan joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
3. Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneen lämmössä tunnin ajan.
4. Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
5. Vatkaa kananmunanvalkuainen kovaksi vaahdoksi, kääntele varovasti taikinan joukkoon
6. Paista keskilämmöllä voissa

Blinien ohje: Yhteishyvä 1.12

Katkarapuseos:

1pss pakastekatkarapuja sulatettuina
1prk smetanaa
1/2dl silputtua ruohosipulia
1rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita aineet keskenään

Sieniseos:

1/2prk tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
1prk ranskankermaa

Sekoita aineet keskenään.

Häränpaistiseos:

1pkt leikkele häränpaistia silputtuna
1pkt smetanaa

Sekoita aineet keskenään.

Näin helpolla, mutta todella hyvällä ruualla vietettiin pääsiäistä. Saatan tehdä uudelleenkin, sen verran hyvää oli.

Valmiit blinit ja seokset (ylhäältä: Häränpaisti, sieni, katkarapu)

keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Juustoinen kanavuoka.

Tämä on näitä todella huolellisella kädellä muokattuja reseptejä. Tässä taisi olla vähän sitä sun tätä oikeasti, mutta raa'asti päätin tehdä tästä omanlaisen version. Mies tykkää tästä koska ei kuulemma maistu terveelliselle vaikka sellaista onkin.

Juustoinenkanavuoka.

300g maustamattomia broilerin filesuikaleita
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
2,5dl riisiä
4 porkkanaa
2 sipulia
puoli pakettia Koskenlaskija voimakasta
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1prk Valio Kippari-juuston makuista kermaa (myös kolmen juuston kerma on todettu hyväksi)

(+ juustoraaste päälle, vapaavalintainen, itse en laita)

1. Kuori ja pilko porkkanat -> vuuan pohjalle
2. Kaada porkkanoiden sekaan keittämätön riisi
3. Laita vesi kiehumaan, kun kiehuu, lisää liemikuutio ja anna liueta
veteen (nosta pois levyltä ettei kiehu kokonaan pois)
4. Kuori ja pilko sipulit
5. Kuutioi Koskenlaskija
6. Ruskista ja mausta kanafileet
7. Sekoita Koskenlaskija, sipuli ja ruskistetut kanafileet. Kaada
porkkanoiden ja riisin päälle
8. Kaada vesi-kasvisliemi seoksen sekaan kerma ja sekoita tasaiseksi,
kaada vuokaan
(+ lisää päälle juustoraaste)

Noin tunnin verran 200 asteissa uunissa.
Kannattaa antaa levähtää noin 10min uunista oton jälkeen, että neste
vetäytyy. Silti sitä saattaa olla jäljellä vielä.


Kuvaa tästä ruuasta ei valitettavasti oli, mutta herkullista se oli silti.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Sitruuna-mangomuffineita.

Tämä on ohje, jonka alunperin etsin ystävänpäivää varten. Tein näitä puolitetun annoksen ensimmäisellä kerralla ja mies vaati samantien saada uusia, kuulemma oli liian vähän ensimmäisellä kerralla. Niinpä tein sitten seuraavankin annoksen.

Poiketen alkuperäisestä annoksesta, laitoin toiseen annokseen purkin Mango-pilttiä, puolet taikinaan sekaan, toisen puolen kuorrutteeseen. Lisätty alkuperäiseen ohjeeseen suluissa.

Alkuperäinen ohje on täältä.


Uunista otettuja muffineja jäähtymässä.

Lemon cupcakes with Lemon Cream Cheese Frosting

Sitruunainen tuorejuustokuorrutus:
50 g pehmeää voita
100 g pehmeää tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
(1/2 purkkia mangopilttiä)

1. Vatkaa kaikki ainekset kuohkeaksi seokseksi kulhossa.
Riittää 12 muffiniin.

Sitruunamuffinit (12 kpl):
100 g pehmeää voita (margariinikin käy)
100 g pehmeää tuorejuustoa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl tosi hienoa sokeria (esim siro)
2 munaa
(1/2 purkkia mango Pilttiä)
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

1. Kuumenna uuni 175 C:een.
2. Vuoraa 12 koloisen muffinipellin kolot paperisilla vuoilla (minä tein paperisiin vuokiin)
3. Vaahdota voi, juusto, sitruuna, sokeri ja munat (J mangopiltti) kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Ja sekoita vain sen verran että ainekset on tasaista taikinaa.
5. Jaa taikina muffinivuokiin.
6. Paista uunissa n 25 min.
7. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sitten ritilälle jäähtymään
Kun muffinit on jäähtyny, kuorruta ne sitruuna-tuorejuustokuorrutuksella ja nauti.

 Valmiita, reippaalla kädellä kuorrutettuja muffineja.

maanantai 20. helmikuuta 2012

Pekoni-meetwursti muffinit.

Olin tässä taannoin kuumeen kourissa sairaslomalla ja mitä muuta on ihmisen tarkoitus tehdä kuumeettomana päivänä kun ottaa rennosti ja leipoa. Niinpä minä sitten päätin kokeilla suolaisia muffineja. Idea löytyi Bruno Amerikanmuffinivuoka-paketin kyljestä. Jääkaapista kaivettiin sitten sopivia suolaisia kasaan, erilainenhan siitä tuli kuin paketin kyljessä, mutta oikein maistuva välipala.


Pekoni-Meetwursti-sieni-muffinit.

1/2 paketti pekonia
10 viipaletta meetwurstia (itsellä oli Rainbow valkosipulimaustettuja)
1 pieni pkt purkkiherkkusieniä
5dl jauhoja
1rkl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1tl mustapippuria
2,5dl maitoa
2 munaa
2rkl valkosipulimaustettua oliiviöljyä
0,5dl öljyä

1. Viipaloi pekoni ja meetwursti ja ruskista kullanruskeaksi. Lisää sienet pannulle ja anna hautua taikinan teon ajan.
2. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri.
3. Vatkaa toisessa kulhossa maito, munat ja öljy sekaisin.
4. Lisää pekoniseos jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi.
5. Sekoita maitoseos jauho-pekoniseokseen ja vatkaa tasaiseksi.
6. Annostele vuokiin ja paista 225 asteessa 25min

Omani eivät nousseet kauhean hyvin, veikkaan ettei leivinjauhetta ollut riittävästi kun painoa on sen verran, mutta hyviä niistä kyllä tuli.

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Juustoinen valkosipuli leipä.

Minä en ole mikään leivän leipoja ihminen, mutta tähän reseptiin ihastuin, kun sen näin. Olin siis ostanut kotiin jo muffineja (ohjeet huomenna ja ylihuomenna) varten leivinjauhoja ja mietin, mihin muuhun jauhoja voi käyttää. No tietenkin leivän tekemiseen. Mies syö leipää arkisin eväänä kahvitauolla, joten pieni säästö siinäkään ei ollut pahan kuuloinen idea. Tämä on nopea tehdä, taikinaa ei tarvitse vaivata, mutta se on kauan uunissa. Meillä tätä tehdäänkin erilaisilla maustevariaatioilla varustettuna aina siivousiltana, jolloin ollaan muutenkin kotona. Mikä olisi parempi tapa palkita itsensä kun tuore leipä siivouksen jäljiltä.

Ohje itsessään on muokattu, alkuperäinen on Kotilieden sivuilta, sivujen mukaan ohje on Anna Rasilaisen lähettämä.

Valmiit leivän palat kuvattuna ilman salamaa.



Juustoinen Valkosipuli leipä.

6dl haaleaa vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl valkosipuli oliiviöljyä
3dl isoja kaurahiutaleita
10dl vehnäjauhoa
3 kourallista emmentaljuustoraastetta (pahoittelut epämääräisestä mitasta)

1. Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei kuulu vaivata ja sen kuuluu jäädä löysemmän puoleiseksi.
2. Anna kohota tunnin
3. Teen pellin kokoinen leipä, itse todella teen matalaa leipää tästä kuten kuvistakin voi päätellä. Kohota vielä noin 20min.
4. Paista 175 asteessa 15min. Pienennä sen jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja anna leivän olla uunissa vielä noin tunnin ajan.

Valmiit leivänpalat kuvattuna salaman kanssa.

lauantai 18. helmikuuta 2012

Lohkoperunat.

Seuraava resepti on improvisoitu versio ystäväni S.n versiosta. Minä kun halusin perunat kokonaan öljyn ja mausteiden peittoon. Tämä on miesten suosiossa perheessäni, sekä puoliskoni että isäpuoleni rakastavat näitä perunoita. Kumpikin miehiä, jotka ovat sanoneet, että eivät suostu perunoita syömään.

Lohkoperunat yrttimausteella.
(pahoittelut mittojen epämääräisyyttä, en koskaan ole mitannut paljonko tähän menisi)

Ennen uuniin menoa leivinpaperin päällä.

Sopivasti perunoita
Oliiviöljyä
Yrittmausteseosta
Suolaa


Lohko perunat kulhoon jonka pohjalla on oliiviöljy, suola ja yrittimausteseos. Kun perunat on (kuorineen) lohkottu kulhoon, sekoittele kulhossa perunoita hetken, jotta öljyä ja mausteita tarttuu kaikkiin. Uunissa 225 asteessa noin 30min tai kunnes ovat kauniin kullanruskeita.

perjantai 17. helmikuuta 2012

Juures-jauheliha-paistos.

Tämä ruoka sai oikeastaan alkunsa siitä, että välttelin vaaleita jauhoja. Edelleenkin koetan välillä korvata pastan/perunan/riisit kasviksilla. Jossain vaiheessa sitä kuitenkin kyllästyi aina vaan pilkkomaan juureksia ja keskellä talvea vain pakastejuurekset ovat mitenkään kukkarolle sopiva vaihtoehto. Tämä on myös yksi miehen suosikkiruokia. Maanantai iltana kaapin sisällöstä kehitetty ruoka.

Ruoka ennen uuniin menoa kaikki ainekset vuuassa.

Juures-Jauheliha-Paistos.

400g Sika-nauta jauhelihaa
2pss Pakastejuureksia kuutioina (itsellä käytössä Rainbown versiot)
1 Kananmuna
2dl Maitoa
1pss Valmis jauhelihamaustetta (sama jota käytetään tacoissa jne.)

1. Kumoa pakastejuurekset vuokaa
2. Ruskista jauheliha ja mausta
3. Sekoita jauheliha juuresten kanssa
4. Tee munamaito ja sekoita juures-jauhelihaseokseen
5. 225 astetta noin 30min
6. Anna vetäytyä 5-10min ennen syömistä

Valmis paistos.

torstai 16. helmikuuta 2012

Peruna-sipuli-feta-sosekeitto.

Tein taannoin ruokaa itselleni, yleensä teen kahdelle, mutta tätä ruokaa oli vain yhdelle. Sunnuntai-iltana oli jo nälkä, mutta kauppaan en pakkasessa halunnut enää lähteä. Niinpä se oli kaapit auki ja etsintään, mitä kaikkea siellä oikein olisi, josta saisi ruokaa laitettua. Tuloksena on tämä sosekeitto. Kerrassaan herkullinen ruoka ja annos josta riitti sopivasti kaksi lautasellista eli maanantain lounaskin saatin leivällä höystettynä tästä töihin mukaan.

Peruna-Sipuli-Feta-sosekeitto.
Yhdelle

2 Perunaa
1/3 paketti Arlan Fetajuustoa
1 Sipuli
1 Kasvisliemikuutio
Mustapippuria
Yrittimausteseos
Öljyä (tilkka)

1. Kuori ja pilko perunat
2. Kuori ja pilko sipuli
3. Freesaa sipuli ja perunanpalat kattilassa öljytilkassa
4. Kaada kattilaan vettä sen verran, että kasvikset peittyvät, lisää kasvisliemikuutio, pippuria ja yrittimaustetta maun mukaan
5. Anna kiehua ilman kanssa kunnes perunat ovat pehmeitä
6. Soseuta jäljelle jääneen veden kanssa, lisää feta ja soseuta uudelleen


Yksinkertaisen nopea iltaruoka tai lounas. Päivällistä tästä ei taida saada. Feta ja sipuli antoivat ihanan vahvaa makua, peruna sitten sen täytteen.

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Tervetuloa.

Jälleen uusi ruokablogi huokaat ja käännät katseesi muualle. Niin minäkin tekisin. Googlettamalla löytää ties miten ihania ruokaohjeita ja mielikuvitusta käyttämällä sieltä saa usein hyvinkin monella eri tavalla laitettujen ruokien ohjeita.

Mutta entäs sitten kun on samanlainen kuin minä? 30-vuotias töissä käyvä nainen, joka vielä sen päälle, että kirjoittaa lifestyleblogia harrastaa muutenkin ja koettaa nähdä ystäviään? Eineksilläkö tässä olisi elettävä? Kun elämässä mennään kiireellä ja ruuan laiton on tapahduttava nopeasti?

Itse katkaisin flunssakierteen syömällä terveellisemmin ja nimen omaan kotiruokaa. Nykyisin myös lounaaksi lähtee kotiruokaa työpaikan ruokalan sijaan. Ruuan laittoon ei kuitenkaan ole tunti tolkulla aikaa joka päivä, joten tässä sitä ollaan, kirjoittamassa ruokablogiin ohjeistusta siitä, miten perus arkiruokaa saa aikaan helposti. Samalla olen koettanut myös ajatella reseptien hintoja. En aina, mutta hyvin usein kuitenkin ajatellut sitäkin puolta, että myös opiskelijan olisi hyvä syödä terveellisesti ja monipuolisesti.

Päivitän blogin kerran viikossa, ajastan reseptejä ilmestymään aina kahdeltatoista päivittäin. Jos joku päivä ei reseptiä tule, se tarkoittaa, että edellisellä viikolla on ollut liian kiire ruuan laiton kanssa. Joskin niihin eineksiinkin on tartuttava.

Tervetuloa siis seuraamaan miten arkea pyöritetään keskellä kiirettä ja koetetaan siinä sivussa vielä saada jotain muuta kuin puolivalmiita ruokia kurkusta alas.

Nopea ei ole mauttoman synonyymi.
Arkiruoka ei ole eineksen synonyymi.