Harvoin teen orjallisesti minkään ohjeen mukaan ruokaa, mutta koska tätä niin kovasti kehuttiin, niin päätin kerrankin noudattaa ohjeistusta ihan suoraan. Muutaman lifestyle blogin kautta päädyin tähän alkuperäiseen
Hesarin reseptiin. Suosittelen tätä herkkua sydämeni pohjasta, pasta oli todella hyvää. Resepti on kopioitu suoraan Hesarin sivuilta joten minä vaan suosittelen tämän kokeilua, en sano tätä ihanuutta itse keksineeni. Paitsi sen, että jos on enemmän väkeä, niin lisäsin rasian tuoretta herkkusientä ja sipulia enemmän, herkkusinet maistuvat haudutuksen jälkeen kanttarelleilta. Jos hintaa haluaa ajatella ;)
Kanttarelli-kevätsipuli pasta.
Neljälle.
reilu litra kantarelleja
2 kevätsipulia
1–2 valkosipulinkynttä
250–300 g spagettia
merisuolaa
1 dl pastan keitinvettä
75 g kirnuvoita (myönnän, käytin oivariinia)
pari oksaa timjamia (kuivattua ripautin vähän)
mustapippuria
kylmäpuristettua oliiviöljyä
50 g parmesaania
1. Puhdista sienet ja revi ne
tarvittaessa pienemmiksi. Pienikokoiset sienet voit käyttää
kokonaisina. Viipaloi kevätsipulit varsineen päivineen.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Pane pastan keitinvesi
kiehumaan, lisää sekaan tilkka öljyä ja reilusti merisuolaa.
Keitä kiehuvassa vedessä pastaa, kunnes se on "al dente", ja
ota desi keitinvettä talteen.
3. Pastan kiehuessa kuumenna
pannu ja laita sienet kuumalle pannulle. Pyörittele sieniä
pannulla, kunnes neste sienistä puskee ulos, anna porista niin
kauan, että neste on haihtunut.
4. Lisää voi ja sipulit, hauduta keskilämmöllä noin vartti.
5. Mausta timjaminlehdillä ja
jauha myllystä mustapippuria ja merisuolaa sekaan.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
6. Sekoita spagetin sekaan
pieni loraus oliiviöljyä ja reilu puolet
sieni-sipuliseoksesta. Lisää tarvittaessa joukkoon myös
talteen otettua keitinvettä. Ripottele jokaisen annoksen
päälle sieniseosta ja raastettua parmesaania.