perjantai 8. maaliskuuta 2013

Mikä resepti?

Missä? Ei, ei niitä ole tähän hätään. Maanantaina ainakin toivoakseni taas uutta.
 
Mitä tapahtui?
 
Jaksamattomuus ja miehen toiveesta tehty vanhoja uusiksi.
 
Aurinkoista ja hyvää viikonloppua!

 
Edit. Näin maanantaina voin todeta, että uutta reseptiä ei tänään tule ja tuskin tulee uusia tällä tai ensi viikollakaan. Sen verran haipakkaa mennyt viikot, että uusien suhteen pää on ihan tyhjä. Kunhan aikataulut rahoittuvat, niin uusia tulee taas. Nyt määräämättömän ajan lomailua tästä blogista.
 
Dahlia.

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Puoli valmis jauhelihakastike.

En periaatteessa ole valmiiden pastakastikkeiden ystävä, mutta aina aika ajoin, viime aikoina liikaakin, on ollut kiire laittaa ruokaa. Sen pitää olla olla puolessa tunnissa valmiina ja siinäkin on puoli tuntia liikaa. Ninpä kun yhteishyvän sivuilta löytyi tämä itamainen juahelihakastike, niin tein tästä sitten oman versioni sen mukaan mitä kaapissa oli ja mitä muistin kaupasta hakea. Taas näitä kokkien vihat niskaan ruokia, mutta joskus on oiottava. Tässä siis oma versioni, vähemmän itämainen, mutta oikein maistuva ja alle puolessa tunnissa valmis myös.

Puoli valmis jauhelihakastike.

400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1prk ranskankermaa
1prk valmista basilika pastakastiketta
Suolaa
Pippuria
Jauheliharouhetta
Valkosipuliöljyä paistamiseen

1. Pilko sipuli, ruskista jauheliha ja sipuli öljyssä.

2. Mausta.

3. Lisää pastakastike ja ranskankerma. Anna hautua 10min kun pasta keittyy.

Nopeaa ja helppoa, maukastakin.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Porkkanarieskat.

Työkaveri toi taannoin meille töihin perunarieskoja, jotka oli tehnyt yli jääneesta perunamuusista. ajatus jäi itämään jonnekin takaraivoon ja huomasin hinkuvani itsekin rieskoja. Niinpä sitten suunnistin kauppaan hakemaan porkkanoita omien rieskojeni iloksi. Ohjeessa käytettiin pelkkiä vehnäjauhoja, mutta koska meillä taas blinien syönnin jäljiltä oli tattarijauhoa niin korvasin osan vehnäjauhosta tattarilla. Makuun se ei vaikuttanut. Hyviä ja ennen kaikkea nopeita. 

Alkuperäinen ohje Ruokalan sivuilta täällä. Tässä siis tämä oma sovellettu versioni.

Porkkanarieskat.

400g porkkanaraastetta
4,5dl maitoa
3dl tattarijauhoa
6-7dl vehnäjauhoa
2rkl siirappia
1dl rypsiöljyä
1tl leivinjauhetta

1. Raasta porkkanat valmiiksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, tattarijauho ja leivinjauhe.

3. Lisää porkkanaraaste seokseen ja sekoita.

4. Lisää öljy ja siirappi ja sekoita.

5. Lisää maito ja sekoita. Lisää jauhoa tarpeen vaatiessa.

6. Taputtele rieskat leivinpaperin päälle pellille, 250 astetta ja 10min.

Nopeita tehdä, maukkaita syödä ja toimivat pakastamisen jälkeenkin sulatettuina.

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Pyttipannu.

Ei mikään terveellinen ruoka totesi työkaverini kun kerroin, että mies kokkasi meillä pyttipannua. Pakko oli kuitenkin olla eri mieltä, koska vaikka tähän öljyä uppoaakin, niin ei tämä lopulta muuten niin kamalan epäterveellistä ole. Ruokaa tulee kyllä runsaasti ja se on ihan taivaallisen hyvän makuista. Kabanossi maustaa muiden mausteiden ohella ja tässä ei kyllä nokka kauaa tuhise kun tämän ruuan tekee. Ei ehkä se terveellisin, mutta nopea, helppo ja ruokaa tulee paljon. 

Pyttipannu.

6 isoa perunaa
2 isoa sipulia (tai kolme normaalin kokoista)
1pkt kabanossia
Suolaa
Pippuria
Valkosipulijauhetta
Grillausmaustetta
Rypsiöljyä

1. Kuori ja pilko perunat suupalan kokoisiksi. Kaada vuokaan.

2. Pilko sipuli ja kaada vuokaan.

3. Tee samoin kabanossin kanssa, en edes kuorinut tätä.

4. Lisää runsaalla kädellä öljyä (noin 3rkl) ja mausteita. Sekoita aineet keskenään

5. Laita vuuan päälle folio, etteivät pala (tai kansi jos omistaa kannellisen vuuan).

6. 225 astetta 45min ja herkku on valmis

Nopeaa, helppoa ja varmasti herkullista.