tiistai 17. huhtikuuta 2012

Suikalepata.

Tämä on taas näitä ihan perus ruokia. Minä hamstraan aina kotiin niitä erilaisia "punalapputuotteita" kotiin. Tiedätte varmaan, ainakin S-ryhmä laputtaa punaisilla -30% lapuilla lihojaan aamuisin. Jos on jotian "järkevää" lihaa/kanaa/kalaa tarjouksessa, niin hyvin usein kannan sitä paketin tai kaksi kotiin. Joko pakkaseen tai sitten valmistan suoraan. Usein nekin pakkaseen valmiiksi annoksiksi, miehen kanssa syömme molemmat lounaat töissä niin, että otamme kotoa ruuat, joten pakastin on kätevä keksintö. Jossain vaiheessa työmatkan varrella olevassa S-marketissa oli tarjolla "suikalelihoja" maustamattomia possun ja naudan suikaleita. Näitä olen tässä pakkasesta pois paistellut, joten tässä tarjolla ihan perus resepti, toimii kummallakin lihalla. Annos myös sen verran suuri, että meille ainakin riittää tästä aina pakkaseen.

Suikalepata.

400g suikalelihaa
2 sipulia
1prk herkkusieniä
1prk ranskankermaa
Suolaa
Pippuria
Grillausmaustetta
Valkosipulijauhetta

1. Pilko sipulit, ruskista sipulit ja lihat, lisää joukkoon herkkusienet ja mausta.
2. Lisää ranskankerma ja anna hautua, vähintään 15min.

Olen usean ruuan kanssa oppinut, että ruokaa voi oikeasti hauduttaa, ennen kun ruuan tahdoin aina laittaa mahdollisimman nopeasti, nyt sentään maltan sen 15-30min patojen kanssa odottaa, että ovat valmiit.

Valmista suikalepataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti