perjantai 22. helmikuuta 2013

Päärynä-omena piirakka.

Mitä te teette hedelmille, jotka ovat aavistuksen nuhjuuntuneita? Syötte ne heti? Niin minäkin yleensä, kunnes olin sen todellisuuden edessä, että meillä on kolme päärynää, jotka olisi hyvä saada käytettyä johonkin. Harkitsin tekeväni hilloakin, mutta kolmesta saa aikaan kovin vähän. Yksistään piirakkaakaan ei saisi oikein aikaan, mutta jos lisäisin sekaan muutaman omenan? Etenkin kun niitä omenoitakin oli, vaikkakin ne olivat kyllä vielä varsin erinomaisessa kunnossa. Pakkasesta löytyi, mitäpäs muuta kuin valmis taikina. Tällä kertaa vuorossa oli Vaasan kauramurotaikina. Ostin sitä uudemmankin kerran, toimi kyllä. 

Helppo ja nopea piirakka, joka on juuri sopivan makea olematta kuitenkaan liian makea. Ei hedelmien tarvitsekaan olla. Toimi myös hyvin teen kanssa iltapalana. 

Päärynä-omena piirakka.

1pkt Vaasan kauramurotaikinaa
3 päärynää
2 omenaa
Margariinia vuuan voiteluun
Sokeria
Vaniljasokeria
Kanelia

1. Sulata kauramurotakina. Itse nostin tämän jo aamulla odottamaan pöydälle, vältti siinä vallan hyvin alkuiltapäivään saakka ja ehti sulamaankin kunnolla.

2. Voitele vuoka ja painele taikina piirakkaan. Jätä vähän taikinaa jäljelle.

3. Kuori ja kuutioi pääsytä ja omenat. Itse laitoin päärynät pohjalle ja omenat päälle, sitä mukaan kun sain kuorittua ja kuutioitua.

4. Ripottele päälle sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Murustele pieniä paloja taikinasta ja lisää ne piirakan päälle.

5. 200 astetta noin 30min.

Ei mikään paras valokuvata, mutta hyvää se on!

P.S. Tämä varmasti toimi monella muullakin hedelmällä, vielä en ole kokeillut suuremmin, vaikka mieleen nousivatkin niin luumut kuin persikatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti