Näin sanoi työkaverini viime viikolla. Jäin oikein miettimään, että niin varmaan onkin, mutta se johtui puhtaasti siitä, että juhannusviikko oli niin täynnä kiirettä, että oli vaan yksinkertaisesti pakko koettaa ehtiä ja pakko koettaa tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi niinä päivinä kun sille oli aikaa. Eli edeltävän viikon sunnuntaina ja juhannusviikon tiistaita.
Sunnuntaina tein meillä miehen kanssa salaattibaarin kotiin jääkaappiin. Ai siis minkä? No antakaas kun selitän.
Ensiksi ostettiin paljon erilaisia aineita, joihin sisältyi mm. oman salaattimiksi tekoaineet. Oli jääsalaattia, ruukullinen rucolaa, lehtisalaattia ja tammenlehvä. Nämä kaikki pestiin ja pussitettiin kolmeen pakastepussiin (lapoin osan tosin suoraan lautasille täytettyjen tomaattien seuraksi). Pussit jääkaappiin ja miehelle toteamus, että puolikas pussillinen aina mukaan.
Salaattimiksiä menossa jääkaappiin. |
Sen sijaan purkkien uhriksi joutuivat tomaattisalsa, sipulin varsien ja punasipulin sekoitus sekä avokado (jossa seassa sitruunamehua).
Punasipulia valmiina purkitettavaksi. |
Kannattan siis tällaisen kokeilua jos on kiirettä tiedossa ja salaateilla pärjää. Jokaiseen ainakin itse lisäsin vielä suolaa ja pippuria kun meillä niitä töissä on. Tokihan olisin voinut tehdä lämpimät ruuat valmiiksi pakkaseen, niin se talvella toimii. Kesällä vaan se salaatti voitti.
Valmiiksi purkitettuina. |
Kannattaa siis kokeilla, kiire viikkojen pelastaja ja terveellistä. Montaa päiväähän nämä eivät säily, mutta sen hetken kuitenkin.
Ainut huonopuoli tässä vinkissä onkin sitten purkkien määrä ja niiden pesu. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti