perjantai 4. tammikuuta 2013

Pasticcio.

Uusi vuosi ja uudet kujeet eikö? Täällä päässä koetan taas tehdä enemmän ja enemmän kotiruokaa, tällä kertaa "kierroksessa" ovat niin Aasialainen ruokakulttuuri kokonaisuudessaan kuin ihastuttavat Italialaiset pastat ja Espanjalaiset tapaksetkin vierailevat ajoittain ruokapöydässämme. Suurimmaksi arkisuosikikseni on pitkän tauon jälkeen noussut pasta sen monissa eri muodoissa ja tässä onkin yksi niistä vähän erikoisimmista ohjeista, jonka löysin. Alkuperäisen ohjeen mukaan tarvittiin 3dl kanalientä jonka korvasin vedellä ja kasvisliemikuutiolla. Erikoisempi paistettu pasta, esivalmisteluissa ei mene kauaa, joten tätä on oikeasti ilo tehdä, sopii arkeen myös, vaikka uunissa sen puolisen tuntia onkin.

Oikein hyvää alkavaa vuotta kaikille!

Pasticcio.

1tl oliiviöljyä
1 sipuli pilkottuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
400g jauhelihaa (alkuperäisessä oli lammas, minä toteutin onnistuneesti naudalla)
2tl tomaattipyrettä (lisäsin myös 1tl sokeria vastoin ohjetta)
3dl vettä
1 kasvisliemikuuti (korvasivat alkuperäisen 3dl kanalientä)
1tl kanelia
Suolaa
Pippuria
115g kuivaa pastaa
2-3 isoa tomaattia vuuan koosta riippuen
3dl turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen
2. Hienonna ja pilko valkosipuli ja sipuli, kuullota kevyesti öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyre, sokeri, suolaa ja pippuria ja kääntele.
3. Lisää 3dl vettä ja kasvisliemikuutio sekä kaneli. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pasta on valmista.
4. Keitä pasta valmiiksi, teen itse tummaan eli tässä menee noin 15min. viipaloi tomaatit tässä välissä valmiiksi ja sekoita keskenään turkkilainen jugurtti ja kananmunat
5. Valuta pasta, lisää jauhelihaseos ja sekoita keskenään, kaada vuokaa.
6. Lisää päälle viipaloidut tomaatit ja lusikoi päälle vielä jugurtti-kananmuna seos.
7. 200 asteinen uuni 1h. Tarjoile sellaisenaan tai vihreän salaatin kanssa.

Miten ihmeessä pastat tulisi valokuvata kun ei näitä meinaa saada edustavia kuvia millään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti