torstai 23. helmikuuta 2012

Blinejä ja soosseja

Taannoin vietettiin laskiaista ja itselleni blinit ovat aina olleet laskiaisruokaa. Koska takana oli varsin hektinen viikonloppu, niin sunnuntaina olivatkin muuto jäljiltä muovikipot ja kertakäyttölautaset jo käytössä.

Blinejä katkaravuilla, herkkusienillä ja häränpaistilla

Blinit
(10 keskikokoista tai 20 pientä)

3dl maitoa
15g tuorehiivaa
2dl tattarijauhoa
1dl vehnäjauhoa
1/2tl suolaa
1dl vaaleaa olutta
1 kananmuna
1/2dl sulatettua voita
Voita paistamiseen

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon murennettu hiiva.
2. Sekoita jauhot vähän kerrallaan joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.
3. Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneen lämmössä tunnin ajan.
4. Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.
5. Vatkaa kananmunanvalkuainen kovaksi vaahdoksi, kääntele varovasti taikinan joukkoon
6. Paista keskilämmöllä voissa

Blinien ohje: Yhteishyvä 1.12

Katkarapuseos:

1pss pakastekatkarapuja sulatettuina
1prk smetanaa
1/2dl silputtua ruohosipulia
1rkl sitruunamehua
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita aineet keskenään

Sieniseos:

1/2prk tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
1prk ranskankermaa

Sekoita aineet keskenään.

Häränpaistiseos:

1pkt leikkele häränpaistia silputtuna
1pkt smetanaa

Sekoita aineet keskenään.

Näin helpolla, mutta todella hyvällä ruualla vietettiin pääsiäistä. Saatan tehdä uudelleenkin, sen verran hyvää oli.

Valmiit blinit ja seokset (ylhäältä: Häränpaisti, sieni, katkarapu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti