keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Voikeksit.

Olen kantanut useita keittokirja ulkomailta Suomeen. kovin montaa reseptiä en ole niistä kokeillut ja siksi viime viikonloppuna päätinkin muutamaa kokeilla.


Tällainen on kirja, josta tänne Irlantilaisen keittiön reseptejä laittelen. Itselläni on olemassa ne Briteissä käytetyt mitat myös, mutta netti on pullollaan muuntomittoja, tässä yksi niistä. Itse ostin mitat kohtiin sulaa laiskuuttani, mutta on niistä hyötyäkin ollut.

Voikeksit.

250mg/8oz pehmennyttä voita
125g/4oz hienoa sokeria
50g/2oz maissijauhoa
300g/10oz vehnäjauhoa

1. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
3. Kaada leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan (minulla ei ole sellaista neliön mallista vuokaa, joten huljautin nämä suoraan pellille, jossa seos tottakai levisi)
4. 140 astetta 30min, vähennä lämpötila 120 asteeseen ja anna olla vielä tunnin uunissa

Minusta näistä tuli todella hyviä, vaikka ei ohjeen mukaisia paksuhkoja keksejä tullutkaan. Kannattaa jo lämpimänä merkata keksien "taittokohdat" haarukalla pistelemällä, muutoin ne voi olla vaikea murtaa.

Valmiit keksit purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti