maanantai 4. maaliskuuta 2013

Porkkanarieskat.

Työkaveri toi taannoin meille töihin perunarieskoja, jotka oli tehnyt yli jääneesta perunamuusista. ajatus jäi itämään jonnekin takaraivoon ja huomasin hinkuvani itsekin rieskoja. Niinpä sitten suunnistin kauppaan hakemaan porkkanoita omien rieskojeni iloksi. Ohjeessa käytettiin pelkkiä vehnäjauhoja, mutta koska meillä taas blinien syönnin jäljiltä oli tattarijauhoa niin korvasin osan vehnäjauhosta tattarilla. Makuun se ei vaikuttanut. Hyviä ja ennen kaikkea nopeita. 

Alkuperäinen ohje Ruokalan sivuilta täällä. Tässä siis tämä oma sovellettu versioni.

Porkkanarieskat.

400g porkkanaraastetta
4,5dl maitoa
3dl tattarijauhoa
6-7dl vehnäjauhoa
2rkl siirappia
1dl rypsiöljyä
1tl leivinjauhetta

1. Raasta porkkanat valmiiksi.

2. Sekoita keskenään vehnäjauho, tattarijauho ja leivinjauhe.

3. Lisää porkkanaraaste seokseen ja sekoita.

4. Lisää öljy ja siirappi ja sekoita.

5. Lisää maito ja sekoita. Lisää jauhoa tarpeen vaatiessa.

6. Taputtele rieskat leivinpaperin päälle pellille, 250 astetta ja 10min.

Nopeita tehdä, maukkaita syödä ja toimivat pakastamisen jälkeenkin sulatettuina.

1 kommentti:

  1. That looks yummy. Have a nice friday.

    http://www.fashiondenis.com/

    VastaaPoista