maanantai 13. toukokuuta 2013

Pekoni-parsapiiras.

Löysin tämän reseptin Kotilieden sivujen kautta. Kuten totesinkin viime viikolla, niin muutama resepti on kokeilussa. Rehellisesti on sanottava, että tämä oli niistä ainut onnistunut, muut menivät (jo esiteltyjä lukuunottamatta) niin päin prinkkalaa, että roskiin lensivät. Ei pitäisi kuvitella kokkaustaidoistaan liikoja. Tämä piirakka kuitenkin onnistui vallan mainiosti ja maustui miehellekin.

Alkuperäinen resepti täällä. Aika lähellä sitä menin kyllä minäkin, suluissa se, mitä laitoin itse.

Pekoni-parsapiiras.

Pohja: 500g valmista voi- tai lehtitakinaa (käytin itse valmista suolaisen piirakan taikinaa) ja voita vuuan voiteluun

Täyte:
600g valkoista tai vihreä parsaa (käytin itse valkoista yhden nipun verran)
170g pekonia (käytin koko paketin)
150g mozzarellaa
3 kananmunaa
1dl maitoa
1dl kermaa (korvasin maidon laittamalla 2dl ruokakermaa)
0,5dl valkoviiniä (korvasin tämän vedellä)
1tl suolaa
Ripaus sokeria
1rkl hakattua persiljaa (jonka unohdin kyllä kokonaan)

1. Anna taikinan sulaa

2. Kuori parsa ja pilko paloisi. Anna kiehua 15min suola-sokeri vedessä.

3. Pilko ja paista pekoni rapeaksi. Valuta ylinmääräinen rasva pois.

4. Voitele vuoka ja taputtele taikina vuokaan.

5. Pilko mozzarella.

6. Sekoita kanamunat + maito + kerma + valkoviini

7. Jäähdytä parsat kaatamalla kattilaan kylmää vettä, sekoita mozzarella ja pekoni parsan kanssa ja kaada seos piirakkataikinan päälle.

8. Esipaista 200 asteisessa uunissa 10min

9. Lisää lopputäyte ja paista vielä 25min.

Kuvaa ei piirakasta ole, omani ei kovin kuvauksellinen ollut, mutta hyvää se oli.

2 kommenttia:

  1. Älä nyt dissaa omia köökkitaitojasi, mitä jos ne olivatkin jo alunperin huonoja reseptejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten minä en vaan ole mikään erikoisempien makujen ystävä :D

      Poista