keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Irlantilainen lammaspata.

Tämä on talvisia suosikkiruokiani, jonka tekemiseen menee kyllä aikaa, mutta joka kerta se on niin maistuvan makuista, että söisin sitä enemmän kun oikeastaan vatsani vetäisi. Kunnollista pitkään hellalla seissyttä lammaspataa. Jälleen kerran sieltä toiselta puolelta, kuten näkyy siitä, miten teksti on kirjoitettu.

Irlantilainen lammaspata.

500g lampaanlihaa
7 perunaa
3 pientä sipulia
pala palsternakkaa
pala selleriä2 isoa porkkanaa
2 rkl voita

persiljaa
2rkl venhäjauhoja
mustapippuria
suolaa
2 laakerinlehteä
rosmariinia (kuivattua)
1tlk Guinesia
1dl kermaa
1tlk vettä

Hienonsin ja kuulotin sipulit ja lisäsin perään lihat ruskistaen ne nopeasti. Perään lähti jauhot jotka sekoitettiin lihoihin ja sipuliin.



Näiden päälle kaadoin Guinnes tölkin ja täytin sen taas vedellä ja kaadoin senkin mukaan. Vielä se desi kermaa sinne mukaan ja jätin kiehumaan hiljaiselle lämmölle tunniksi.

Padan hautuessa kuorin ja pilkoin kasvikset valmiiksi.



Tunnin hautumisen jälkeen kasvikset ja mausteet perään, kansi päälle ja jälleen saa hautua sen tunnin. Mielellään pidempäänkin.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti