maanantai 19. maaliskuuta 2012

Juustosalaatti.

Kevät tulee. Kesä tulee. Sen alkaa huomaamaan myös ruokavaliossani ja siinä, mitä kaikkea keho haluaa. Talvella en voisi kuvitellakaan syöväni salaattia lounaaksi, mutta auringon paistaessa kirkkaammin alkavat salaatit kuulostamaan hyviltä. Tein tätä samaa salaattia jo viime kesänä ja palasin samoihin annoksiin jälleen. Ohjeesta tulee neljä "side salad" annosta eli salaatin lisäksi minulla on yleensä siinä jotain muutakin, pääasiallisesti palanen paistettua kalaa/kanaa/lihaa. Niistä kuitenkin ohjeista sitten erikseen. Tekemällä vain kaksi annosta neljän sijaan voisin hyvin kuvitella selviäväni lounaan salaatilla.

Sinällään on ihan sama, mitä juustoa tähän käyttää, minusta se on yhtä herkullista, laittoi siihen sitten goudaa, brietä, fetaa, mozzarellaa tai vaikka raastaa emmentalia. Mies vähemmän brien ystävänä on kehunut myös itse inhoamani aurajuuston toimivuutta. Välillä lisään myös puolikkaan avocadon per annos, hyvinkin usein oikeastaan. Silloin ohjeeseen pitää lisätä vielä ripaus sitruunamehua, jotta avokado ei tummu, etenkin jos tekee salaattia evääksi kuten itse usein iltaisin seuraavalle päivälle teen.

Mutta tässä minun versioni aiheesta:

Juustosalaatti.

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku (villi)rucolaa
1 ruukku ruohosipulia
Juustoa maun mukaan
Suolaa (itse käytän karkeaa merisuolaa)
Pippuria

1. Revi salaatti ja rucola suoraan lautasille ja annoskulhoihin, leikkaa ruohosipuli mukaan.
2. Pilko juusto päälle
3. Lisää suola ja rouhi pippuri päälle

Valmis salaatti, tällä kertaa mozarellalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti