lauantai 3. maaliskuuta 2012

Peruna letut.

Irlantilaiset syövät perunaa. Noin suunnilleen joka ikisessä muodossa jota ihminen vaan voi keksiä ja sitten vielä muutamassa sellaisissa, jota et edes osannut ajatella. Oma suosikkini näistä vähän erilaisimmista peruna ruuista on niin lisäkkeenä, jälkiruokana kuin välipalanakin menevät peruna letut. Olen tehnyt näitä itse useampaankin kertaan, milloin nopeaksi iltapalaksi nautittavaksi ihan vaan voin kera, milloin perunan sijasta lounaalla/päivällisellä ja muutaman kerran jälkiruuaksikin (voin ja sokerin kanssa nautittavia). Teen näitä kausissa, välillä viikoittain, joskus taas on monta viikkoa ilman, että nämä ilmestyvät ruokapöytään. Kaikessa epäterveellisyydessäänkin ne ovat vaan niin hyviä.

Paistan omani aina sellaisella pienten lettujen teko pannulla, jolla saan tehtyä neljä samalla.


Peruna letut.

500g yleisperunaa
3rkl vehnäjauhoha
1,5tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
Suolaa
Pippuria
Voita paistamiseen

1. Pese, kuori ja raasta perunat
2. Sekoita sekaan jauhot, mausteet maun mukaan sekä maito
3. Paista kummaltakin puolelta kunnes lämpimiä

Resepti sanoo oikeasti, että mahdollisimman kuumalle pannulle. Ei Suomessa näin vaan ihan sillä hellan neloslevyllä paistaminen (sen jälkeen kun pannu on saatu kuumaksi) riittää, muuten jäävät raaoiksi keskeltä. Toimii myös hyla-maidon kanssa, silloin laitan yleensä vähän enemmän suolaa ja pippuria, koska hyla on makeampaa.

 Valmiita perunalettuja.

2 kommenttia: