sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Soija makaronilaatikko.

Sattui tässä menneellä viikolla aavistuksen nolo juttu. Olin luvannut miehelle sunnuntaina makaronilaatikkoa. Olin ostanut jauhelihankin tätä varten. Tiistaina. Laittamatta sitä pakkaseen vaikka mielestäni sen olin sinne laittanut. Voitte arvata miten jääkaapissa olevalle jauhelihalle käy sunnuntaihin mennessä. En yksinkertaisesti uskaltanut laittaa siitä ruokaa. Koska aika oli kortilla, niin keksintönä oli sitten kaapissa ollut vaalea soijarouhe jota laitan usein "jatkamaan" jauhelihaa. Nyt sitten olikin kasa ruuanlaittotaitoa pelissä, että sain sen maistumaan samalta kuin normaalistikin. Tässä siis normaalin makaronilaatikkoni ohje, yleensä tosin sika-nauta jauhelihalla.

Soija makaronilaatikko.

1 pienempi pussi tummaa pastaa
1 kasvisliemikuutio
1 lihaliemikuutio
2 Sipulia
1 mitallinen soijarouhetta + 2 mitallista vettä (mitta selitetty alla)
Jauhelihamaustetta
Ketsuppia
Valkosipulijauhetta
Grillausmaustetta
1 kananmuna
5dl maitoa

1. Laita makaroni kiehumaan kasvisliemikuution kanssa
2. Mittaa kattilaan 2 mittaa vettä ja kiehuta lihaliemikuution ja soijarouheen kanssa. Mittana käytin 200g pestyä tuorejuustopakettia.
3. Silpo sipulit ja ruskista pannulla
4. Mausta soijarouhe kiehumisen jälkeen reippaalla kädellä, imee mausteita kiitettävissä määrin, joten on hyvä laittaakin mausteita.
5. Kaada vesi pois makaroneista ja kumoa makaronit, soija sekä sipulit vuokaan ja sekoita. Lisää ketsuppia tässä vaiheessa oman maun mukaan ja sekoita joukkoon.
6. Sekoita munamaito, kaada vuokaan

225 astetta 30min

Valmis laatikko josta jo nautittu annoksetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti