maanantai 28. tammikuuta 2013

Kana-pähkinä korma.

Intialaista pitkästä aikaa. Jotenkin olen aina ajatellut, että korman laittamisessa kestäisi kauan, mutta eihän se niin ole. Vähän muuteltu resepti alkuperäisesti Reseptitaivaan versiota. Chili ja paprika jäivät allergian takia pois, muuten ohje oli sama. Intailainen ruoka valmistui siis kohtalisen nopeasti ja annoskin oli riittävän iso. Neljä oikein sopivan kokoista annosta tästä tuli, viisikin jos olisi muutakin kuin riisiä ollut tarjolla.

Kana-pähkinä korma.

400g kanan rintapaloja
100g kashew pähkinöitä
1 iso sipuli
2dl kookosmaitoa
1dl ananas mehua
2dl turkkilaista jugurttia
Öljyä paistamiseen

Mausteet:
2 valkosipulinkynttä
2rkl sitruunamehua
1tl currua
1rkl jauhettua korianteria
1tl gram masalaa
1tl kurkumaa
1tl kanelia
Ripaus kaardemummaa
2 neilikkaa
Suolaa
Pippuria

1. Laita kaikki mausteet mortteliin ja jauha tasaiseksi massaksi.

2. Pilko sipulit ja pilko kanasta sopivan kokoisia isohkoja paloja

3. Paahda pähkinöitä kuumalla ja kuivalla pannulla, siirrä sivuun odottamaan

4. Lisää kuumalle pannulle öljy ja kuullota sipulit kultaisiksi. Lisää maustemassa ja pyöritä tasaiseksi

5. Lisää kanapala ja kääntele tasaisesti jotta pinta on kiinni (=saanut väriä)

6. Lisää kookosmaito ja ananasmehu, kun kastike kiehuu vielä jugurtti

7. Anna keittyä kasaan noin 15-20min eli sen aikaa kun riisi kiehuu

Ei ehkä maailman helpoin kuvattava ruoka, mutta herkullista se oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti