keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Mustikka pannacotta.

Mikähän ihme siinä on, että olen kuvitellut, että pannacotta on jotenkin äärettömän vaikea ruoka. Eihän se mikään vaikea ole, ei mihinkään suuntaan. Siinä missä teen kyllä charlotte roussen tai pavlovan hetkessä, niin pannacotta, cremacatalana ja creme fraise ovat tuntuneet vaikeilta jälkiruuilta. Aloitetaan kuitenkin tästä eli pannacotasta. Onnistui paremmin kuin uskalsin edes toivoa. Tein annoksen puolitettuna, eihän meitä ole kuin kaksi syömässä. Näytti alkuun tosi pieneltä jälkkäriltä, mutta ei sitä kyllä enempää tarvittukaan. Mustikka tasoitti kermaa oikein hyvin. En muuten siivilöinyt mustikoita, vieraita jos tulee niin sitten kyllä, nyt vaan lusikoin kaiken siihen päälle, mustikkoineen päivineen.

Mustikka pannacotta.

3dl kermaa
1tl vanojasokeria
1dl sokeria
3 liivatetta

Kastike:
400g mustikoita
2dl vettä
2rkl sokeria
2tl sitruunamehua

1. Liota liivate kylmään veteen

2. Kiehauta kerma kattilassa, pyöräytä mukaan sokerti ja sitten liivatteet. Nosta seos jäähtymään.

3. Tee kastike kiehuttamalla kaikkia aineksi kokoon vartin verran. Seos kuuluisi tässä vaiheessa paseerata siivilän läpi, itse jätin vaan mustikoineen päivineen jäähtymään.

4. Kun kermaseos on huoneenlämpöistä, kaada sseos tasaisesti neljään lasiin ja laita jääkaappin. Kun seos on hyytynyt, jaa kastike päälle kerrokseksi. Laita jääkaappin jäähtymään.

Ei sitten ollut ihan hyytynyt vielä se alempi kerros. Hyvää silti vaikka ei mikään ravintolatason luomus.

1 kommentti: