keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Feta-pekoni-jauhelihapiirakka.

Minulla on tapana tehdä aina ajoittain pakkaseen lihaisa piirakka, jonka jaan sitten annoksiin pakkaseen. Tämä johtuu siitä, että en todella ehdi laittamaan ruokaa joka päivä, mutta arkisin lounasta on kuitenkin syötävä. Niinpä valmiit piirakan palat ja mukaan tehty salaatti korvaavat usein lounaat jos edellisenä iltana ei ole ollut aikaa laittaa ruokaa. Tässä yksi niistä piirakoista:


Feta-pekoni-jauhelihapiirakka.

Valmis piirakkataikuna
Öljyä vuuan voitelemmiseen
400g jauhelihaa
1pkt pekonia
2 punasipulia
1 prk herkkusieniä
1pkt fetaa
1prk ranskankermaa
2 kananmunaa
Suolaa
Pippuria

1. Voitele vuoka ja levitä sula taikina sen pohjalle ja reunoille
2. Pilko pekoni ja sipili
3. Ruskista pekoni, sipuli, herkkusienet ja jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla
4. Lisää joukkoon feta murennettuna
5. Sekoita keskenään kananmunat ja ranskankerma, lisää juhaelihaseokseen ja sekoita
6. Kaada seos vuokaan, 225 asteessa uunin alatasolla noin 20-30min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti