maanantai 15. lokakuuta 2012

Braatvurstipata.

Viime viikolla olikin sitten taas aikaa keskittyä kunnolla ruuan laittamiseen ja samalla myös uusiin resepteihin. Tämä on yksi niistä, jotka maatessani kuumeessa syyskuun alussa etsin ja talletin kohtaan "kokeile tätä". Alunperin yhteishyvästä löydetty idea on mukaelma perinteisestä pataruuasta. Tahdoin kokeilla Rainbown braatvursteja ja perus pata vaikutti kaikkein helpoimmalta tavalta saada aikaan ruoka. Ihan samalta ne maistuivat kuin muutkin vastaavat, mutta hyvää pataruokaa tuli kyllä. Hintansa puolesta tämä on opiskelijaruokaa, joten siksi taas vähän perusteellisempi resepti.

Braatvurstipata.
5 annosta
Tarvikkeet: Iso kattila (mielellään teflonpinnoitettu), veitsi, leikkuulauta

1pkt Rainbow braatvursteja
2 isoa keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1prk tomaattisosetta (itse käytin Rainbow valkosipulimaustettua)
1prk vettä
Suolaa
Pippuria

1. Silppua valkosipulin kynnet, sipulit ja braatvurstit
2. Pese ja pilko perunat ja porkkanat. Tee porkkanosita ja perunoista suupalan kokoisia, kypsyvät nopeammin
3. Ruskista sipuli, braatvursti sekä valkosipulin kynnet
4. Lisää porkkanat ja perunat sekä mausteet
5. Lisää joukkoon tomaattisose sekä purkillisen verran vettä
6. Käännä levy kakkoselle ja anna hautua 40min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti