perjantai 12. lokakuuta 2012

Tex mex jauhelihakeitto.

Tämä on tämmöinen nopea illan pelastus ja hyvin maistuva keitto. Kun niitä kaloreita on tässä laskeskeltu, niin tässä niitä on kohtalaisen vähän. Chiliä kestävät eittämättä lisäävät kunnolla chiliä tähän joukkoon, minä teen tämmöisen miedomman version. Voisin hyvin kuvitella, miten tämä maistuu ranskankerman kanssa tarjottuna, smetanakin varmasti menisi hyvin tämän kanssa yksiin. Keitot sopivat syksyyn ja talveen, joten näitä ohjeita saattaa tulla enemmänkin, mikäli jotain edes vähän omintakaisempaa keksin.

Tex mex jauhelihakeitto.

400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1pss tacomausteseosta
1prk tomaattimurskaa
5-7dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1tl sokeria
1tl kuivattua oreganoa
Pippuria
Suolaa
1prk ruskeita säilykepapuja
400g pakastemaissia

1. Kuori ja silppua sipulu
2. Ruskista jauheliha ja sipuli jauhelihan omassa rasvassa
3. Lisää mausteseos
4. Lisää tomaattirmuska, vesi, liemikuutio, sokeri, pippuri, suola ja oregano
5. Keitä 15min
6. Lisää pavut ja maissi ja keitä vielä noin 5-10min. Livää vettä tarpeen vaatiessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti