keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Suppilovahvero risotto.

Minulle siunaantui viime viikon tiistaina ihastuttavalla tavalla töihin kannettuna melkein ämpärillinen suppilovahveroita suoraan metsästä poimittuna. Arviolta noin 7 litraa suppiksia katosi kahteen pakasterasiaan valmiiksi pilkottuna sekä reilu litra (tuoreita) sieniä hulahti tähän risottoreseptiin. Tiedän, että risotto tulisi tehdä viinin ja kerman voimin, mutta halusin kokeilla, saako kasvisliemellä hyvää aikaan. Voin todeta onnellisesti, että kyllä saa. Toki lisäsin joukkoon voita lopuksi, mutta kohtalaisen kevyellä mentiin. Tai ainakin sinne päin, hyvää oli kuitenkin, ähkyn sain ainakin aikaan.

Suppilovahvero risotto.

Reipas litra (vaikka kaksikin) tuoreita suppilovahveroita
3 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
1rkl oliiviöljyä
3dl risottoriisiä
7dl kasvislientä
4rkl oivariinia/voita
1dl parmesanraastetta
Suolaa
Pippuria

1. Puhdista ja pilko sienet. Paahda kuumalla ja kuivalla teflonpannulla, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Siirrä toiseen astiaan jäähtymään.

2. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota öljyssä ja lisää riisit. Käätntele kunnes riisit muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää hiljalleen kasvislientä. Anna kasvisliemen imeytyä aina välissä riisiin.

3. Riisi on sopivaa kun se on pureskeltavaa. Risoton on tarkoitus jäädä kosteaksi. Lisää sienet.

4. Lisää voi, suola, pippuri ja parmesan raaste risoton sekaan ja kääntele tasaiseksi.

2 kommenttia:

  1. Meillä syödään siis viikonloppuna suppilovahverorisottoa...:) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla, että ohjeista on hyötyä ja niille on käyttöä :)

      Poista