maanantai 10. kesäkuuta 2013

Jauheliha-pekoni laatikko.

Tämä ruoka oli kuulemma saavuttanut suurta suosiota miehen töissä. Toisaalta pekoni kaiketi yleensä on miesten mieleen? Mistä tämä ruoka syntyi? No jääkaappia tyhjentäessä tein sitten vähän isomman annoksen ja koetin hyödyntää kohta vanhenevan jugurtin ja jääkaapissa pyörineen pekonipaketin. Samoin sipulia oli taas ostettu enemmän kuin tarpeeksi ja kuivakaapista löytyi pieni sienipurkkikin. Tämmöinen siitä sitten pienen kaupassakäynnin jälkeen syntyi.

Jauheliha-pekoni laatikko.
Kuudelle

400g pastaa
400g jauhelihaa
1pkt pekonia
1pkt (pienempi) säilyke herkkusiniä
1 iso sipuli
3dl turkkilaista jugurttia
2dl ruokakermaa
1/2pss juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
Paprikajauhetta
Valkosipulijauhetta

1. Pilko sipuli ja pekoni, ruskista ja kaada vuokaan.

2. Ruskista jauheliha, lisää sekaan valutetut herkkusienet, mausteet, turkkilainen jugurtti, juustoraaste ja ruokakerma. Anna lämmetä, tarkista maku ja kaada vuokaan.

3. Lisää vuokaan keitetty pasta valutettuna ja sekoita kunnolla. Jos ostit juustoraastepussin kokonaisena, lisää tässä kohdassa juustoraastetta vuuan päälle.

4. 200 astetta, noin 30min. Anna vuuan vetäytyä kunnolla

Kuusi annosta tästä meillä saatiin aikaan.
 
P.S. Ruuan edullisuus perustuu annoksen hintaan, ei aineiden hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti