perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lihamureke.

Tämä syntyi oikeastaan siitä ilosta, että jääkaapissa ei pahemmin ollut ruokaa ja kaupasta mukaan oli tarttunu jauheliha (kuten niin monesti muutenkin). Tomaatit olivat lössätäneen pehmeitä ja jääkaapissa oli kolme (!!!) jämäpussia juustoraastetta (parmesania, edamia ja emmentalia, yhteensä yksi pussi). Tämä syntyi tarpeesta saada edes jotain herkullista ruokaa, mutta mahdollisimman vähällä vaivalla ja tarpeesta saada ylinmääräiset ruuat pois, ruuan roskiin heittäminen on kurjaa. Niinpä siis tyylitelty mureke olkaahyvä.

Lihamureke.

400g jauhelihaa
1dl korppujauhoa
1prk ranskankermaa
1 kananmuna
2 keltasipulia
4 kotimaista tomaattia
1pss juustoraastetta
Pippuria
Suolaa

1. Pilko sipuli.

2. Sekoita keskenään jauheliha, silputtu sipuli, korppujauho, ranskankerma, suola ja pippuri.

3. Vuoraa uusivuoka leivinpaperilla ja laita mureke sen päälle (tiskautuu helpommin!), taputtele litteäksi. Ei siis niinkään välttämättä mureke kun yksi iso jauhelihapihvi.

4. Paista uunissa kypsäksi 200 asteessa (noin 20min, murekkeen koosta riippuen)

5. Siivuta tomaatit, lisää murekkeen päälle ja lisää päälle juustoraaste. Anna olla vielä uunissa kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti