maanantai 17. kesäkuuta 2013

Tacopiirakka.

Jos nyt joku ei vielä tiennyt, niin meillä mies rakastaa ihan kaikkea, johon voi laittaa jauhelihaa jossa on tacomaustetta. Aina aika ajoin koetan keksiä tälle yhdistelmälle jotain uutta, ettei aina pelkästään tortilloja (jotka ovat kyllä hyviämutta...). Törmäsin vanhassa Yhteishyvässä olleeseen reseptiin (täällä) ja tein sitten ihan eri tavalla, joskin toki piirakan. Valmistaikinasta, kuinka muutenkaan. Tässä on käytetty sitä suosikkiani eli Myllyn ruis-kaura pohjaan. Se on omaan makuuni paras vaihtoehto eikä valituksia ole tummasta piirakkataikinasta kuulunut. 

Tämä ruoka tarjolle vihersalaatin kanssa. Kuvia ei ole, omia ainakaan, lainattu on. Piirakka katosi nimittäin sen verran vauhdilla, ettei kerennyt kuvaamaan.

Tacopiirakka.

Ruis-kaura-taikinapohja
400g jauhelihaa
2 sipulia
1pss tacomaustetta
1dl vettä
4 tomaattia
1 kermaviili
3dl juustoraastetta

1. Anna piirakkataikinan sulaa ja painele vuokaan. Itse voitelin kyllä rypsiöljyllä vaikka paketissa sanottiin, ettei tarvitse.

2. Silppua sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa, lisää tacomauste ja vesi. Anna hautua kunnes vesi on kiehunut pois.

3. Viipaloi tomaatit ja sekoita keskenään kermaviili ja juustoraaste.

4. Laita pohjalle jauheliha-sipuliseos, päälle tomaattisiivut ja viimeiseksi kermaviili juusto seos.

5. 200 asteinen uuni ja noin 15 minuuttia

Kuva: http://weheartit.com
Perinteisistä versioista piirakaksi tällä kertaa.

1 kommentti: