keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Täytetyt tomaatit.

"Käytät tosi paljon jauhelihaa" on yksi vakio kommenteistani jonka saan tähän blogiin. Niin käytän, se on on helppoa ja nopeaa ruuanlaittoa. Harvemmin kuitenkaan kerron mitä jauhelihaa, useammankin reseptin olen tehnyt sekä naudasta, sika-naudasta että kanasta. Kanan/kalkkunan jauheliha on nykyisin melkein tyypillisin, joka meillä ostetaan. Yhtä helppoa käyttää, vähemmän rasvaa ja lopulta ei edes punaista lihaa. Sitä käytettiin tähänkin ruokaan, vaikka on sanottava, että varmaankin ihan yhtä helppoa olisi tehdä tämä mistä tahansa muustakin jauhelihasta. 

Tämän voi myös tottakai tehdä paprikoista, idean ja ohjeenkin, sain työkaverin täytetystä paprikasta joka hänellä oli lounaana. Ongelma meillä tämän kanssa on siinä, että mies on paprikalle allerginen. Joten ostoslistalle 10 isompaa tomaattia, veikkasin että tuo määrä mahtuu myös kuuteen paprikaan.

Menossa uuniin

Täytetyt tomaatit.

10 isompaa tomaattia
400g jauhelihaa
1pkt fetajuustoa (käyrin Xtran fetalevyn)
1pkt tuorejuustoa (käytin Rainbown valkosipuli yrtit tähän versioon)
1:n sipulinumpun sipulit ja varsien alut tai kaksi tavallista sipulia
Juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
Valkosipulirouhetta

1. Pilko sipuli ja ruskista jauhelihan kanssa. Mausta.

2. Pilko fetajuusto sekaan ja sekoita kunnolla. Lisää tuorejuusto ja anna sulaa. Nosta pois kuumalta levyltä.

3. Poista tomaateista "hattu pala" ja koverra lusikalla tyhjiksi. Asettele vuokaan vierekkäin.

4. Lisää täyte ja ripottele päälle juustoraaste.

5. 200 asteinen uuni ja noin 15min. Tarjoile vihersalaattimixin kanssa.

Tuoreina vielä vuuassa uunista otettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti