maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vinkki: Ruissnacks.

Oman ruokailuni suurimpia ongelmakohtia on ennen kaikkea napostelu. Vaikka rakastan makeaakin, niin kyllä suolaisen ja rasvan sekoitus vaan on omalle keholleni se kaikkein suurin huume (kahvin lisäksi). Koska kuitenkin koetan syödä lisäaineita vältellen ja vaikka tavallisissa solatuissa sipseissä ei pahemmin lisäaineita ole, niin terveellisiä ne silti eivät pidemmän päälle ole. Niinpä ajoittain teen herkkuna, etenkin sunnuntai illoille myös korvaamaan iltapalaa ruisleivästä tikkuja.

Sinällään tämä ei ole mikään ohje, koska tarkkoja määriä ei todellakaan ole ja tarkoitus on ennemmin kertoa, että jos kaapissa on kuivahtamaan päässyttä ruisleipää niin tämä on yksi parhaista tavoista saada ne käytettyä pois.

Ruisleivan palat leikataan siivuiksi ja piastetaan makuöljyssä pannulla. Itse rakastan valkosipuliöljyä,mutta voisin ajatella ainakin yrittiöljyn ja chiliöljyn toimivan vallan mainiosti. Pannulla maustan niitä vielä suolalla ja pippurilla. Saavat kunnolla potkua.

Nämä illalla nautittuna kunnon kylmän maitolasillisen kanssa. Paljon sen enempää ei iltapalaksi tarvitakaan. Leipäkin saa ihan uuden muodon.


Muutamasta ruispalasta saa jo oikein hyvän iltapalan kahdelle, samalla kuitenkin kohtalaisen terveellisen edes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti