keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Vinkki: Salaattibaari jääkaapissa.

"Sulla on niin ihanan monipuolisia salaatteja ollut tällä viikolla".

Näin sanoi työkaverini viime viikolla. Jäin oikein miettimään, että niin varmaan onkin, mutta se johtui puhtaasti siitä, että juhannusviikko oli niin täynnä kiirettä, että oli vaan yksinkertaisesti pakko koettaa ehtiä ja pakko koettaa tehdä mahdollisimman paljon valmiiksi niinä päivinä kun sille oli aikaa. Eli edeltävän viikon sunnuntaina ja juhannusviikon tiistaita.

Sunnuntaina tein meillä miehen kanssa salaattibaarin kotiin jääkaappiin. Ai siis minkä? No antakaas kun selitän.

Ensiksi ostettiin paljon erilaisia aineita, joihin sisältyi mm. oman salaattimiksi tekoaineet. Oli jääsalaattia, ruukullinen rucolaa, lehtisalaattia ja tammenlehvä. Nämä kaikki pestiin ja pussitettiin kolmeen pakastepussiin (lapoin osan tosin suoraan lautasille täytettyjen tomaattien seuraksi). Pussit jääkaappiin ja miehelle toteamus, että puolikas pussillinen aina mukaan.

Salaattimiksiä menossa jääkaappiin.
Olin ostanut myös itselleni lämminsavulohta joten miehelle paistoin kanasuikaleita. Niistä kanasuikaleista se sitten alkoi, maustamisen jälkeen na pakattiin pakastepurkkiin ja päälle teksti mitä oli sisällä. Fetajuusto ja parmesan sentään säästyivät purkitukselta.

Sen sijaan purkkien uhriksi joutuivat tomaattisalsa, sipulin varsien ja punasipulin sekoitus sekä avokado (jossa seassa sitruunamehua).

Punasipulia valmiina purkitettavaksi.
"Hullun hommaa!" sanoo varmasti moni. Eittämättä onkin, mutta kun maanantaina aamusta teki kumpikin kaksi salaattia mukaan ja sitä riitti vielä tiistain lounaallekin, niin kyllähän siinä oli helppoa mennä eteenpäin. Etenkin maanantaina kun kotona oltiin 300km ajamisen jälkeen vasta puolilta öin. Tiistaina töihin herättiin siis tietenkin normaalisti kuudelta.

Kannattan siis tällaisen kokeilua jos on kiirettä tiedossa ja salaateilla pärjää. Jokaiseen ainakin itse lisäsin vielä suolaa ja pippuria kun meillä niitä töissä on. Tokihan olisin voinut tehdä lämpimät ruuat valmiiksi pakkaseen, niin se talvella toimii. Kesällä vaan se salaatti voitti.

Valmiiksi purkitettuina.
Helpointa tässä oli ehkä kummankin allergioiden väistely ja eri aineiden riittävä saanti. Päivissä pitäisi syödä (ymmärrykseni mukaan) kahta eri proteiinia, joten salaatissa kala ja feta toimittivat niiden virkaa. Samoin miehellä kana ja feta. Vaikka aineita onkin huimasti, niin kyllä niistä saikin kunnon täyttävät annokset aikaan. Kaiken päällä vieläpä kohtalaisen terveellisestikin. Oli hyviä rasvoja avokadon muodossa ja paljon värikkäitä kasviksia. Äijäalalla töissä olevan miehen miehisyyskään ei ilmeisimmin kärsinyt kun kehui salaatteja maasta taivaaseen ja tykkäsi kun sai "itse laittaa ruuan" tai ainakin yhdistellä määriä oman mielensä mukaan.

Kannattaa siis kokeilla, kiire viikkojen pelastaja ja terveellistä. Montaa päiväähän nämä eivät säily, mutta sen hetken kuitenkin.

Ainut huonopuoli tässä vinkissä onkin sitten purkkien määrä ja niiden pesu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti