sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Juustoinen valkosipuli leipä.

Minä en ole mikään leivän leipoja ihminen, mutta tähän reseptiin ihastuin, kun sen näin. Olin siis ostanut kotiin jo muffineja (ohjeet huomenna ja ylihuomenna) varten leivinjauhoja ja mietin, mihin muuhun jauhoja voi käyttää. No tietenkin leivän tekemiseen. Mies syö leipää arkisin eväänä kahvitauolla, joten pieni säästö siinäkään ei ollut pahan kuuloinen idea. Tämä on nopea tehdä, taikinaa ei tarvitse vaivata, mutta se on kauan uunissa. Meillä tätä tehdäänkin erilaisilla maustevariaatioilla varustettuna aina siivousiltana, jolloin ollaan muutenkin kotona. Mikä olisi parempi tapa palkita itsensä kun tuore leipä siivouksen jäljiltä.

Ohje itsessään on muokattu, alkuperäinen on Kotilieden sivuilta, sivujen mukaan ohje on Anna Rasilaisen lähettämä.

Valmiit leivän palat kuvattuna ilman salamaa.



Juustoinen Valkosipuli leipä.

6dl haaleaa vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
2rkl valkosipuli oliiviöljyä
3dl isoja kaurahiutaleita
10dl vehnäjauhoa
3 kourallista emmentaljuustoraastetta (pahoittelut epämääräisestä mitasta)

1. Sekoita kaikki aineet keskenään löysäksi taikinaksi. Taikinaa ei kuulu vaivata ja sen kuuluu jäädä löysemmän puoleiseksi.
2. Anna kohota tunnin
3. Teen pellin kokoinen leipä, itse todella teen matalaa leipää tästä kuten kuvistakin voi päätellä. Kohota vielä noin 20min.
4. Paista 175 asteessa 15min. Pienennä sen jälkeen lämpötila 100 asteeseen ja anna leivän olla uunissa vielä noin tunnin ajan.

Valmiit leivänpalat kuvattuna salaman kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti