tiistai 28. helmikuuta 2012

Tsatsiki.

Minä olen aivan heikkona tsatsikiin, kreikkalaisten jugurtti-kurkku salaattiin. Söisin sitä vaikka joka ruualla ja vaikka kuinka paljon. Yleensä purkki tällaista on jääkaapissa niin kotoa kun töissäkin. Mies ei tästä oikeastaan välitä, joten saan herkutella suosikkisalaatillani ihan rauhassa. Minä tosiaan otan sen muutaman (kukkurallisen) ruokalusikallisen tätä aina ruuan kanssa, voisihan tätä leivänkin päälle laittaa, mutta itselleni tämä on selvä ruuan lisäke. Ohjetta on muokattu siitä, millaisena sen Hesarista joskus poimin.

Tsatsiki.

2dl Turkkilaista jugurttia
1 kurkku
2rkl valkosipulioliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan

1. Laita jugurtti valumaan. Itse valutan sen kahvin suodattimessa suodatinpaperin sisällä. Nestettä lähtee aika kiitettävästi pois kun malttaa puolikin tuntia odottaa.
2. Raasta kurkku. Itse raastan kuorineen päivineen, tiedän joidenkin kuorivan kurkun ensin, minusta puhdasta haaskausta. Raastamisen jälkeen painelen kurkun vähemmän vetiseksi talouspaperilla.
3. Sekoita valutettu jugurtti, kurkkuraaste ja mausteet keskenään.

Annan tämän yleensä seistä jääkaapissa vähintään sen 30min ennen tarjoilua, mutta se paranee vain päivien mittaan. Sen verran kannatta sitä jugurttipurkin päiväystä katsoa, että kovin paljon pidempään ei tämä säily, ei edes tiiviissä pakasterasiassa johon itse sen teen.

Valmista herkkua purkitettuna pestyyn jugurttipurkkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti