Tsatsiki.
2dl Turkkilaista jugurttia
1 kurkku
2rkl valkosipulioliiviöljyä
mustapippuria maun mukaan
1. Laita jugurtti valumaan. Itse valutan sen kahvin suodattimessa suodatinpaperin sisällä. Nestettä lähtee aika kiitettävästi pois kun malttaa puolikin tuntia odottaa.
2. Raasta kurkku. Itse raastan kuorineen päivineen, tiedän joidenkin kuorivan kurkun ensin, minusta puhdasta haaskausta. Raastamisen jälkeen painelen kurkun vähemmän vetiseksi talouspaperilla.
3. Sekoita valutettu jugurtti, kurkkuraaste ja mausteet keskenään.
Annan tämän yleensä seistä jääkaapissa vähintään sen 30min ennen tarjoilua, mutta se paranee vain päivien mittaan. Sen verran kannatta sitä jugurttipurkin päiväystä katsoa, että kovin paljon pidempään ei tämä säily, ei edes tiiviissä pakasterasiassa johon itse sen teen.
Valmista herkkua purkitettuna pestyyn jugurttipurkkiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti