lauantai 25. helmikuuta 2012

Makkara risotto.

Minä en olen sen paremmin Suomalaisen lenkkimakkaran ystävä kuin oikeastaan riisinkään ystävä. Joskus näitä ruokia on kuitenkin hyvä valmistaa, ihan noin senkin takia, että muistaa miltä ne maistuvat. Sain kuitenkin tällä viikolla innovaation siitä, millaisena ruokana voisin niistä pitää, niinpä se oli tuumasta toimeen ja jälleen uunin kautta kierrättämällä helppoa ruokaa tarjolle arki-iltana. Tämäkin on vähän tällainen: Kaikkea mitä kaapista löytyy ruoka, koska kaikkea sinne tulikin laitettua.

Makkara risotto.

1pkt Lenkkimakkaraa (itse käytin muistaakseni Xtran versiota)
Paketin mukainen kolmen hengen annos pitkäjyväistä riisiä
1 pieni prt herkkusieniä
2 sipulia
Öljyä kuullottamiseen

Tämän lisäksi kaapista mukaan eksyivät:
Muffineista yli jäänyttä Viola tuorejuustoa 1/2 pakettia
Pakkasessa ollut 1/2 pussi juureskuutioita

1. Laita riisit keittymään, noudatin paketin ohjeistusta tämän kanssa, laitan riisiä sen verran harvoin
2. Pilko sipuli ja makkarat suupalan kokoisiksi paloiksi
3. Valuta sienistä liemi pois
4. Kuullota ensin sipulit öljyssä - > vuokaan
5. Kääntele makkarat pannulla -> vuokaan
6. Käytä sienet pannulla -> vuokaan
7. Lisää myös muut aineet vuokaan, kääntele seosta, kunnes "kaikkea on noin suunnilleen kaikkialla"

200 astetta
30min

Valmis makkararisotto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti