sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Uuni kana makkaralla.

Katselin torstaina illalla jotain ruokaohjelmaa ja sain siitä vision tähän ruokaa. Meillä tässä käytettiin ohuita olutmakkaroita, ohjelmassa itsessään zorizo-makkaroita. Jälkimmäisiä ei meillä oikein voi käyttää kun mies on paprikalle allerginen ja noissa jos missä sitä sitten onkin. Onnistui näinkin kyllä erinomaisesti. Nopeasti valmistuvaa ja todella hyvää ruokaa. Mies kehui ruokaa maasta taivaaseen sen runsaiden makujen takia. Minusta mikä tahansa makkara tuohon varmaan kelpaa, itse kuitenkin pidän mausteisemmasta versiota kun siitä ihan perus lenkkimakkarasta.

Ennen uuniin menoa, itse tosiaan jätin perunat päälle, jotta kypsyvät kunnolla rapeiksi.


Uuni kana makkaralla.

3 maustettua kanankoipea
2 punasipulia
500g perunoita
150g olutmakkaraa
Yrittimausteseosta (tällä kertaa Lidlin pakastekuivattuja yrittejä)
Oliivioljyä pinnalle (itse laitoin usein käyttämääni valkosipuliversiota)

1. Pilko sipuli, makkarat ja pestyt perunat (kuorineen) suupalan kokoisiksi paloiksi.
2. Asettele kanankoivet vuokaan, lisää muut aineet samaan vuokaan. Kanankoipia ei saisi peittää ihan kokonaan, koska itse ainakin pidän rapeasta kuoresta, joten koetin "sulloa" noita sitten niihin väleihin.
3. Ripottele päälle reippaalla kädellä yrittimausteseosta ja öljyä.

200 asteinen uuni ja tunti uunissa.

Suoraan uunista tulleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti