perjantai 24. helmikuuta 2012

Maanantai pata.

Jos miettii päivää, jolloin olen kaikkein laiskimmillani laittamaan ruokaa niin sen on ehdottomasti oltava maanantai. Meillä maanantai on siivouspäivä, uusi viikko aloitetaan puhtaasta asunnosta ja samalla leivon leipää. Ruuan haluan, kuten leivänkin, valmistuvan vaivattomasti, joten maanantaisin usein turvaudutaan aavistuksen verran eineksien puolelle.

Maanantain vakioruokani on laittaa "kaikki mitä kaapissa on samaan pataan" ruokaa, joka meillä on nimetty maanantaipadaksi. Yleensä siellä on juureksia/kasviksia, jotain lihaa ja mahdollisesti jotain muutakin. Perusohjeena kuitenkin alla, variaatioitahan tästä voi kehittää vaikka kuinka.

Maanantai pata (perusohje)

400g possunsuikaleita/naudansuikaleita/jauhelihaa/kanasuikaleita
300g juureksia/kasviksia
Creme bonjour valmiiksi maustettu ranskankerma
Mausteita maun mukaan

1 pieni prk herkkusieniä tai 1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli

Ruskista lihat, lisää kaikki muut aineet samaan pataan, anna hautua noin 30min.

Miksi tämä on lähinnä puolivalmista? Hyvin usein, etenkin talvella, käytän pakastettuja juureksia ja maustettu ranskankerma ei paljon mielikuvitusta vaadi. Ei siis mikään gourmet ruoka, mutta meillä syödään kiitollisena eri variaatioita joka viikon alussa.

Tässä versiossa purkkiherkkusieniä, possunsuikaleita ja pakastejuureksia kuutioina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti