perjantai 10. elokuuta 2012

Parempia jauhelihapihvejä.

Päättyi sekin tauko aikanaan. Otin tämän blogin kirjoittamisesta liikaa stressiä, alkoi olemaan mahdottomuus keksiä jokaiselle päivälle omia reseptejään, etenkin kun koko kesä on mennyt lennossa. Niinpä kuitenkin päätin perjantain kunniaksi kirjoitella uutta reseptiä. Jatkossa koetan kaksi tai kolme kertaa viikossa laittaa ohjeita. Maanantaina ja keskiviikkona, jos leipomisideaa tai muuta riittää, niin myös perjantaina. Sen verran on elämä tässä heilahdellut suuntaan jos toiseen (pääosin positiiviseen suuntaan onneksi), että on kiirettä ollut. Mennään kuitenkin parempien jauhelihapihvien pariin ja resepteihin takaisin. Ei täällä selitellä vaan tehdään.

Paremmiksi jauhelihapihveiksi nämä tekee se, että näissä on smetanaa, ei sen suuremmin oikeastaan mikään muu. Smetana on hyvää ja miksi sitä ei voisi sekoitella jauhelihan kanssa. Samalla yksinkertaiset maut pääsevät esille.

Parempia jauhelihapihvejä.
Noin 6-8 pientä pihviä.

400g jauhelihaa
1prk smetanaa
Suolaa
Pippuria
Voita paistamiseen

1. Sekoita smetana ja jauheliha sekä mausteet keskenään.
2. Anna turvota jääkaapissa noin 30min (tai vaikka koko päivän kunhan laitat muovikelmun päälle, tämän voi tehdä aamullakin tämän "taikinan", vähemmän vaan maustetta silloin kun ehtii pidempään maustumaan).
3. Tee taikinasta pieniä pihvejä ja paista ne pannulla voissa ruskeiksi kummaltakin puolelta.

Yksinkertaisia ja hyviä, valmistuvat myös nopeasti. Teen monesti taikinan aamulla kulhoon valmiiksi, töiden jälkeen sen kun laittaa perunat kiehumaan ja paistelee pihvit, niin ruoka tulee todella nopeasti. Aamullakaan ei tarvitse olla kamalan "hereillä" aineiden sekoittamisen kanssa, toimii tämmöisellä aamu-unisellakin hyvin.

Valmiita pihvejä odottamassa syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti