maanantai 17. joulukuuta 2012

Juures-jauhelihakastike.

On taas aika palata opiskelijaruokiin, joka jälleen tarkoittaa hieman tarkemaa reseptiä. Tämä on itseasiassa edelleen yksi suosikkiruuistani. Raha sinällään ei ole niin tiukalla, että tätä tekisi rahan takia, mutta on tämä vaan hyvää edelleen. Kotimaiset juurekset, joista kyllä punajuuren kanssa minä oikaisen. Punajuuren kuorinta ja pilkonta ei ole suosikkejani ja tässä kohdassa luotankin siihen valmispurkkiin. Ohjekin on tehty sen mukaan. Loputhan siitä purkista voi vaikka käyttää punajuuri-jauhelihapihveihin. Joko vuohenjuustolla tai ilman sitä jos se ei maistu. Kaikkineen tämä on hieman vaivaa vaativa resepti, mutta kaikki se pilkkominen on kyllä ehdottomasti sen arvoista.

Juures-jauhelihakastike.


Tarvitset: Leikkuulaudan, kuorimaveitset, veitsen pilkkomista varten, padan tai kattilan sekä lastan/kauhan.

400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
1/2 purkki punajuuri raastetta (voidaan korvata samalla määrällä itse raastettua punajuusta)
Suolaa, pippuria ja mausteita maun mukaan (oma valintani oli näiden lisäksi kasvisliemikuutio)
Vettä

1. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Porkkanat voi joko kuutioida pieniksi kuten itse tein tai raastaa.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit, porkkanat ja punajuuret. Kääntele lämmössä ja lisää mausteet.
3. Lisää noin 5dl vettä ja jätä pata hautumaan ainakin puoleksi tunneksi, pidemmäksikin aikaa jos on aikaa.

Mitä kauemmin tätä hauduttaa, sen parempaa siitä tulee mausteiden sekoittuessa keskenään. Vettä kannattaa tarkkailla ja ruokakermaakin voi lisätä paketin jos haluaa kermaisempaa kastiketta.

Meillä tarjoiltiin tämä perunamuussin kanssa.
P.S. Ruuan edullisuus tässä perustuu suureen juuresmäärään ja siihen, että juureksissa oleva kuitu on todella täyttävää ja pitää kylläisenä pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti