Juures-jauhelihakastike.
Tarvitset: Leikkuulaudan, kuorimaveitset, veitsen pilkkomista varten, padan tai kattilan sekä lastan/kauhan.
400g jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 porkkanaa
1/2 purkki punajuuri raastetta (voidaan korvata samalla määrällä itse raastettua punajuusta)
Suolaa, pippuria ja mausteita maun mukaan (oma valintani oli näiden lisäksi kasvisliemikuutio)
Vettä
1. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Porkkanat voi joko kuutioida pieniksi kuten itse tein tai raastaa.
2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää sipulit, porkkanat ja punajuuret. Kääntele lämmössä ja lisää mausteet.
3. Lisää noin 5dl vettä ja jätä pata hautumaan ainakin puoleksi tunneksi, pidemmäksikin aikaa jos on aikaa.
Mitä kauemmin tätä hauduttaa, sen parempaa siitä tulee mausteiden sekoittuessa keskenään. Vettä kannattaa tarkkailla ja ruokakermaakin voi lisätä paketin jos haluaa kermaisempaa kastiketta.
Meillä tarjoiltiin tämä perunamuussin kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti