perjantai 28. joulukuuta 2012

Vinkki: Uuden vuoden tarjoilut tapaksilla.

Tämä menee lyhykäisyydessään vinkkien puolelle, koska tämä toteutettiin meillä (ihan kahdelle siis) jouluna, niin suuremmallekin porukalle varmasti maistuisi uutena vuotena. Jos siis on vieraita tulossa, suunnitelma uupuu vielä ruokien suhteen ja ei koko iltaa tahdo viettää keittössä niin nämä voi melkein kaikki tehdä valmiiksi, perunat halusin tarjota lämpiminä.

Tässä siis ne, mitä meillä oli tarjolla. Kuvana toimii inspiraatio mistä tämä menu sai alkunsa. Helsingin kaupunginteatterin teatteritarjottava jossa täytteenä vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaatti massa.

Aioli-perunat.
Keitä suupalan kokoiset perunat, kaada vesi pois, lisää suolaa, pippuria ja aiolia ja sekoita.

Täytetyt kirsikkatomaatit.
Poista tomaattien sisusta, sekoita täyte avokadosta, suolasta ja majoneesista.

Pippuri mozzarella.
Pilko mozzarella sopiviin paloihin ja ripaus pippuria päälle.

Serranon kinkku.
Erottele palat toisista, asettele ennemmin rullan muotoon kuin kokonaisina kinkkusiivuina.

Vuohenjuusto-aurinkokuivattutomaatti leivät.
Paista esipaistetut patongit, viipaloi ohuiksi. Ripaus oliiviöljyä ja suolaa päälle. Sekoita tasaiseksi tahnaksi aurinkokuivatut tomaatit sekä vuohen juusto, levitä leipien päälle.

Näiden lisäksi kulhoihin laitettuna oliiveja sekä artisokan sydämiä. Tai olisi jos syöjiä olisi enemmän, kahdelle en sitä laittanut.


P.S. Jälkiruuaksi kannattaa vuohenjuuston ystävien kokeilla aavistuksen lämmitettyä vuohenjuustoa hunajalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti