perjantai 14. joulukuuta 2012

Suolainen pannukakku.

Kun teillä on liikaa maitoa jääkaapissa, mitä teette? En jaksa uskoa nimittäin, että minä olen ainut, jolla on ajoittain tämä ongelma. Minä juon ruuan kanssa maitoa, mies ei. Joskus sitä tulee ostettua sitten liiankin kanssa ja loputuloksena on sitten pannukakku. Noin suunnilleen joka ikinen kerta. Sen menekki on joka kerta taattu ja niin se oli tälläkin kerralla. Vaikka hieman poikkesinkin tavallisesta ja tein suolaisen pannarin. Sinällään tämä ei ole mikään paras mahdolinen ohje, koska en mitannut aineksia vaan tein pannukakkutaikinaa ihan ulkomuistista. Luotan kuitenkin siihen, että jokaisella on pannukakun ohje jossain. Sokeria laitoin mahdollisimman vähän mukaan, ei tarkoitus kuitenkin ole makeaa olla.

Suolainen pannukakku.

Puolen litran pannukakkutaikina
1pkt nakkeja
2dl juustoraastetta
1 iso purjo
1 sipuli
2 porkkanaa raastettuna
Margariinia vuuan voiteluun
Suolaa
Pippuria

1. Tee pannukakkutaikina ja jätä se turpoamaan.
2. Pilko purjo ja sipuli ja kääntele kypsemmiksi pannulla, mausta.
3. Pilko nakit ja lisää sipulien sekaan. Lisää myös porkkanaraaste.
4. Kaada pannaritaikina voideltuun vuokaan ja lisää päälle nakki-sipuli sekoitus
5. Ripottele juustoraaste päälle, 225 uunissa noin 30-45min vuuasta riippuen. Olisi pitänyt suojata tuota juustokuorrutetta foliolla sen jälkene kun se ruskistui, mutta se nyt itseltä unohtui.

Hyvä välipala ja oivallinen aamupala.

P.S. Tämä on jäälleen ruokia, joihin voi heittää melkein mitä vaan sekaan. Toimii monesti kylmänäkin, joten koenkin tämän olevan omiaan välipalana. Vaikka toki lounaana myös salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti