maanantai 31. joulukuuta 2012

Leipäjuustoa kermalla ja lakkahillolla.

Yksi talven suosikkijärkiruuistani on ehdottomasti leipäjuusto lakkahillolla. Tätä toki voi syödä ympäri vuoden, mutta kyllä se minusta talvella vaan parhaalta maistuu. Suurkulutan leipäjuustoa ja se ei meillä jääkaapissa kovin kauaa säily. Siksi paras tapa välttää sen syömistä on jättää se kauppaan. Auta armias on juustossa on punaisena hohtava -30% lappu niin sinä vaiheessa se lähtee mukaan. Herkku toimii meillä kummallakin. Monesti olen vain mikrossa lämmittänyt, mutta kyllä se pannulla vaan on parasta.

Leipäjuustoa kermalla ja lakkahillolla.

Valmista lakkahilloa
Leipäjuustoa
Sokeria
Kermaa
Kanelia

1. Sekoita kerma, ruokalusikallisen verran sokeria ja ripaus kanelia korkeareunaisella paistinpannulla ja anna kiehahtaa nopeasti.
2. Pilko leipäjuusto paloihin ja lisää pannulle. Vähennä lämpöä ja anna juustonpalojen pehmentyä rauhassa.
3. Asettele lautaselle, lisää lakkahillo viereen.

Valmiina syötäväksi.
P.S. Leipäjuusto toimii myös salaatissa, etenkin kesällä tuoreiden mansikoiden, rucolan ja tomaatin kanssa tarjoiltuna.

2 kommenttia: