Olen viimeaikoina huomannut, että en enää mitaa aineita kun teen leipää. Tämä johtuu siitä, että olen tehnyt aavistuksen innovatiivisempia leipiä. Tämän idea lähti kotona olleesta puolesta kilosta perunaa, jota en ihan tiennyt, minne sen laittaisin ja mihin ruokaan. Niinpä sitten totesin, että voin silloin sunnuntain kunniaksi raastaa perunat ja tehdä niistä leipää sen sijaan, että alkaisin ruokaa niistä muuten tekemään. Perunalettujen paistaminen ei innostanut, vaan halusin päästä helpommalla. Mittoja ei siis tällä ohjeessa ole, mutta koetin muistalla, mitä olisin suunnilleen laittanut. Jauhoja en sitten enää muistanut, pahoittelut sen mitan ylimalkaisuudesta.
Perunaleipä.
500g perunaa
2 kananmunaa
3dl maitoa
2rkl öljyä
Jauhoja (itsellä olivat käytössä luomusämpylä- ja vehnäjauhopussien loput)
1. Kuori ja raasta perunat.
2. Sekoita kananmunat, maito ja öljy perunaraasteen sekaan.
3. Mausta reilulla määrällä suolaa, peruna imee suolaa itseensä.
4. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan lötköä. Tämä on tarkoitus tosiaan kaataa pellille.
5. Kaada leivinpaperin päälle pellille, 20minuuttia 200 astetta
|
Leikkaa neliöiksi leivän ollessa vielä lämmintä. |
P.S. Minun piti muuten siis tehdä rieskoja, no ei syntynyt niitä, mutta tämäkin upposi kyllä meillä hyvin, peruna toi vähän erilaista makua.
Kätevää, mulla on just jääkapissa liikaa perunaa, jolle en tiedä mitä tehdä. Ja joulukin on tulossa ja olemme Suomessa joulun. Nice!
VastaaPoista