perjantai 21. joulukuuta 2012

Vinkki: Joulua kotiin helposti.

Sieltähän se joulu tukka tuksuttaakin jo kovaa vauhtia ja on myönnettävä, että en pahemmin ole täällä jouluruuista mitään vinkkejä antanut, enkä anna nytkään. Toinen vinkki on ruokaan liittyvä ja toinenkin omalla tavallaan vaikka koristeessa siitäkin on kyse. Vähän siis joulua tämänkin blogin puolelle näiden muutamien vinkkien avulla.

Tortut kahdella täytteellä. 



Minä syön vuodessa ehkä kolme joulutorttua. Olen kuitenkin oppinut, että nämä uppoavat sekä omaan mieheen että isäpuoleeni kuin häkä. Ei mitään ongelmaa. Koska valmistaikina on kätevää ja siitä saa nopeasti tehtyä vaikka ihan vaan muutamankin tortun kerrallaan, niin olen näitä tasaisesti joulukuussa leiponut. Mies muuten syyttää minua siitä, että hänestä on tulossa pallo... Oho. Noh, vaihtelua perinteiseen luumuhillotorttuun tein sillä, että laitoin luumu ja aprikoosihilloa molempia. Varmasti monella kokeilussa ollut vihje, minusta aprikoosihillo toi ihanasti vaihtelua raskaaseen luumuun. Söin jopa kaksi näitä. Joka on paljon minulle.

Appelsiinin ja neilikan tuoksua.


Tämä koristepallo taitaa mennä askartelun puolelle, mutta kerrankos sitä tästäkin kirjoittelee. Varsinaisen blogin puolella kirjoittelinkin tästä jo. Ohje sinällään on yksinkertainen. Kaupasta mukaan nauhaa, kaksi appelsiinia ja pussi kokonaisia neilikoita. Nauha kannattaa sitoa ennen neilikoicen laittoa ja sen jälkeen vaan pistellä neilikat appelsiiniin. Joko riveissä tai sikin sokin. Nopea ja helppo toteuttaa. Tämä sopii myös meidän hajuherkkään talouteen, tuoksu on jouluisa mutta riittävän vieno. Keittiössä meillä tämä.

Miten teillä tehdään joulua kotiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti