maanantai 10. joulukuuta 2012

Pinaattiletut.

Minä en ole mikään pinaattilettujen ystävä. En oikein koskaan ole ollutkaan. Omat kokemukseni tosin rajoittuvat siihen, miltä ne maistuvat koulun ruokalassa tai Saarioisten valmispaketista. Mies on kuitenkin muutaman kerran maininnut niistä pitävänsä ja kun tämä oli sairaslomalla marraskuun viimeisellä viikolla niin päätin niiden tekoa kokeilla myös. En niinkään itselleni, vaan poskiontelontulehduksesta kärsivälle kuumeiselle jotain hyvää, jonka saisi kurkusta alas. Niinpä minä sitten etsin mahdollisimman helpon reseptin ja löysinkin Ruokalan sivuilta tämän ohjeen joka oli mieleeni. Nautin ja pidän tuoreesta pinaatista, mutta koska pakastepinaatissa ei kuitenkaan ole pahemmin vikaa, niin päätin kokeilla, josko voisin sen verran oikoa (myös hinnan puolesta), että laittaisin nämä letut tällä ohjeella. 

Letut menivät hyvin kaupaksi ja kovasti tahtoisin ajatella, että ne paransivat kuumeisen kipeän miehenkin. Antibiotit saattoivat tosin auttaa myös, mutta minä luotan pinaattilettuihini jatkossakin.Näissähän on se etu, että nämä menevät niin aamupalana, lounaana, välipalana kuin päivällisenäkin. Riippuen ihan lisukkeista tai niiden puutteista. Kaikkineen siis varsin oivallinen ja lopulta kovin vaivaton ruoka tehdä.

Pinaattiletut.

2pss pakastepinaatti
3 kananmunaa
5dl maitoa
2,5dl vehnäjauhoa
1 puntti silputtua ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria

1. Sulata pinaatti ja sekoita kananmunien kanssa tasaiseksi massaksi.
2. Lisää joukkoon ruohosipuli silputtuna ja 1dl maitoa
3. Sekoita mukaan vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja lisää loppu maito.
4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista sen jälkeen letut voissa.

Lisäsin jauhot kosteaan taikinaan klimppien välttämiseksi. Alkuperäisessä reseptissä on myös voisula ja muskottipähkinä joista ensimmäistä en kokenut tarvitsevani ja toisesta en oikein välitä. Paistoin itse letut pienellä lettupannulla jolla tulee neljä kerralla, tykkään tehdä ennemmin sellaisella kun yhden isomman kerralla.

Vasta paistettuja lettuja odottamassa herkuttelua.
P.S. Ruokalan ohje vinkkasi tarjoilemaan parmesanin kanssa ja minusta se sopi oikein hyvin tähän ruokaan, joten kannattaa kokeilla. Ehdottomasti parempia kuin mikään aikaisemmin syömäni pinaattilettu. Ehkä opin joskus syömään pinaattikeittoakin.

2 kommenttia: