Letut menivät hyvin kaupaksi ja kovasti tahtoisin ajatella, että ne paransivat kuumeisen kipeän miehenkin. Antibiotit saattoivat tosin auttaa myös, mutta minä luotan pinaattilettuihini jatkossakin.Näissähän on se etu, että nämä menevät niin aamupalana, lounaana, välipalana kuin päivällisenäkin. Riippuen ihan lisukkeista tai niiden puutteista. Kaikkineen siis varsin oivallinen ja lopulta kovin vaivaton ruoka tehdä.
Pinaattiletut.
2pss pakastepinaatti
3 kananmunaa
5dl maitoa
2,5dl vehnäjauhoa
1 puntti silputtua ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
1. Sulata pinaatti ja sekoita kananmunien kanssa tasaiseksi massaksi.
2. Lisää joukkoon ruohosipuli silputtuna ja 1dl maitoa
3. Sekoita mukaan vehnäjauhot huolellisesti sekoittaen ja lisää loppu maito.
4. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ja paista sen jälkeen letut voissa.
Lisäsin jauhot kosteaan taikinaan klimppien välttämiseksi. Alkuperäisessä reseptissä on myös voisula ja muskottipähkinä joista ensimmäistä en kokenut tarvitsevani ja toisesta en oikein välitä. Paistoin itse letut pienellä lettupannulla jolla tulee neljä kerralla, tykkään tehdä ennemmin sellaisella kun yhden isomman kerralla.
Vasta paistettuja lettuja odottamassa herkuttelua. |
Nom nom, näyttävätpä suloisilta ja hyviltä.
VastaaPoistaNe ovat, kannattaa kokeilla kyllä :)
Poista