keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Täytetyt tomaatit.

Olen pitkään halunnut tehdä täytettyjä paprikoita. Olen varmasti (monesti) maininnut, että mies on paprikalle allerginen. Olen todella laiska tekemään itselleni pelkästään ruokaa kun pitäisi toisellekin valmistaa ruokaa. Ennemmin teen sitten samalla kerralla molemmille. Ratkaisin kuitenkin tämän ongelman taannoin tekemällä täytettyjä tomaatteja. On muuten paljon vaikeampia täyttää kuin paprikat. Noh, täytteet olivat osittain pellillä ja tomaatit aavistuksen tai todella vinossa uunissa, mutta kaikesta huolimatta niistä tuli oikein hyviä. 

Näiden kanssa syötiin yksinkertaista rucola-avokado salaattia. Hyvää ruokaa, joskin poikkeavaa meidän normaalista ruuasta. Tekemistähän tämä vaatii, mutta ehdottomasti minusta olivat sen arvoisia.

Valmiina menossa uuniin.

Täytetyt tomaatit.

2 rasiaa eli 14 luumutomaattia
1 sipuli
1 purjo (valkoinen osa)
400g jauhelihaa
180g-200g vuohenjuustoa tai fetaa (myös juustoraaste varmasti toimisi)
Suolaa
Pippuria
Valkosipulimurskaa
Muita mausteita jauhelihan kanssa maun mukaan

1. Silppua sipuli ja purjo hakkeeksi ja ruskista jauhelihan mukana. Mausta jauheliha toiveesi mukaan, itse laitoin ns. keittiömme vakioita eli suolaa, mustapipuria, paprikajauhetta (mies kestää onneksi jauheen, mutta ei kokonaista paprikaa), valkosipulia ja yrttejä.
2. Leikkaa tomaateista kansi pois ja koverra sisus pois. Tämän muuten säästin, soseutin ja lisäsin seuraavana päivänä yhteen jauhelihakastikkeeseen tomaattisosepurkin sijaan. Toimiva idea kun vaan maustoi kunnolla ja ryyditti vähän tomaattipyreellä.
3. Täytä tomaatit seoksella ja leikkaa juustoa päälle.
4. Paista vuuassa 200 asteessa noin 15-20min.

Vasta uunista tulleina.

P.S. Minä paistoin näitä parissa pienemmässä vuuassa, eivät olisi pysyneet muuten ollenkaan pystyssä.

1 kommentti:

  1. Jauhelihalla täytetyt tomaatit ovat ihania. Itse laitan parmesanijuustoa niiden päälle, pitää kokeilla vuohenjuustolla :)

    VastaaPoista