keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Köyhät ritarit.

En muista enää mikä vakituisesti seuraamani life style blogi se oli, jossa oli sunnuntai brunssilla syöty köyhiä ritareita ja katsellessani kerrassaan upeaa kuvaa herkullisesta jälkiruuasta. Niinpä tämä sama sitten löytyi meiltä brunssin jälkiruokana. On se vaan hyvää ja muuten korvaa tarpeen vaatiessa laskiaispullatkin ihan hyvin. 

Mikä tekee ritareista rikkaita ja mikä köyhiä? Minä käytin pullaa enkä ranskanleipää (pullaa sai pienemmässä paketissa ostettua!) ja lisäsinpähän vielä mansikkahilloa ja kermavaahtoakin tähän. Jos ollaan epäterveellisiä niin olla epäterveellisiä sitten kunnolla sanon minä. Mutta se perusresepti on alla kuitenkin, kermavaahdon osannee jokainen tehdä itsekin, hillosta puhumattakaan. Herkullista, epäterveellistä ja juuri siksi niin hyvää.

Köyhät ritarit.

Kuivunutta pullaa tai ranskanleipää (annoin itse olla pöydällä vain yön yli, hyvin ehti pulla kuivahtaa siinä ajassa)
2 kananmunaa
2 maitoa
Voita (margariinia) paistamiseen
Sokeria ja kanelia

1. Vatkaa muna ja maito sekaisin.

2. Viipaloi pulla/ranskanleipä ja laita kulhoon. Anna nesteen imeytyä leipäpaloihin kunnolla.

3. Lämmitä pannu kuumaksi ja paista ruskeiksi. Mautoin itse sokerilla ja kanelilla kesken paistamisen, voit tehdä sen myös paistamisen jälkeen vasta.

Jos ei vielä ollut brunssin jälkeen ähkyä, niin tämän jälkiruuan kanssa on ihan varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti