perjantai 8. helmikuuta 2013

Kukkakaali parmesan pyre.

Tätä lisäkettä tarjoillaan Michelin tasoisessa ravintolassa ja ohjekin on ko. ravintolan kokilta saatu. Ei siis liene ihme, että seurasin tätä pilkun tarkasti. Halusin yrittää saada aikaa hyvää lisuketta ja on sanottava, että kyllä se vaan on hyvää. Tarjosin itse tämän naudanlihapadan kanssa ja on sanottava, että vaikka en ole mikään kukkakaalin ylin ystävä, niin tämä oli yksinkertaisesti hyvää. Ja rasvaista sekä tuhtia.

Kukkakaali parmesan pyre.

1kg kukkakaalia
200g parmesaania (raastoi itse isommasta palasta)
2rkl voita
2dl kuohukermaa
1tl vakopippuria
2tl valkoviinietikkaa
Suolaa

1. Laita kattilaan vettä ja suolaa reippaasti. Kuumenna kiehuvaksi ja pilko kukkakaali sekaan. Keitä pehmeäksi.

2. Ota mukillinen keitinvettä talteen ja kaada loput vedet pois. Laita mukaan voi ja mausteet, muussaa ensin haarukalla ja kaada sitten loraus kermaa mukaan.

3. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kermaa ja keitinlientä tasasuhteissa niin kauan, että pyre on pehmeää, mutta pysyy vielä muodossa (hieman löysempää kuin perunamuussi).

4. Lisää raastettu parmesan ja jatka sauvasekoittimella tasaiseksi sekoittamista. Tarjoa lämpimänä.

Mitenhän tästäkin olisi saanut kauniin kuva? Noh, tuolta se näytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti