Annoksesta saa kahdelle hengelle hyvän alkupalan/välipalan/iltapalan tai yhdelle ihmiselle salaatin lounaalle. Etenkin jos tämän kanssa ottaa vaikka jonkun palan kanaa/kalaa mukaan töihin. Helmikuun auringossa hohtavat hanget muistuttavat keväästä ja tämä tuo pienen palan keväistä Italiaa kotiin.
Tomaatti mozzarella salaatti.
2 reilunkokoista kypsää tomaattia
1 pallo buffalomozzarellaa
Kastike:
1 puntti tuoretta basilikaa
2rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
1. Kuutioi tomaatit, leikkaa kannat pois.
2. Kuutioi mozzarella ja yhdistä tomaattikuutioiden kanssa. Nämä voi myös siivuttaa ja kasata päällekkäin, itse koen kuutiot parempana vaikka päällekäin pinotuista tulee eittämättä heinompia.
3. Silppua tuore basilika lasissa leikkaamalla se saksilla pienemmiksi. Lisää öljy, suola ja pippuri ja sekoita.
4. Yhdistä salaattiin ja nauti.
Salatti kuin Italian lippu! |
P.S. Oliiviöljy kuuluu hyviin öljyihin ja hyviä öljyjä tulisi kehon saada päivittäin. Tässä pienessä salaattimäärässä on jo uskomattoman paljon hyviä rasvoja ja onhan se hyvän makuistakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti