maanantai 18. helmikuuta 2013

Possupata.

Jälleen ollaan sunnuntaisen pataruuan äärellä tämän kanssa. Menenkö sunnuntaisin siitä mistä aita on matalin? Hyvin monta kertaa kyllä, mutta rakastan kunnolla haudutettua pataruokaa ja kuten pekonipastan kanssa tulikin jo todettua, ei mikään voita perusmakuja ruuassa. Tässä toinen esimerkki siitä, perusruokaa kunnolla hauduttamalla niin johan ollaan herkkujen äärellä sen jälkeen. 

Tämä menee myös opiskelijaruokien puolelle, koska hintaa ei ruualle tule oikeastaan kuin eurosta kahteen per annos. Minä sain possunsuikaleet vieläpä alesta, joten mikä sen parempi. Tätä syötiin kyllä tehokkaasti useampi päivä, mutta ei se haittaa, on se vaan niin hyvää.

Possupata.

Tarvitset: Leikkuveitsen, leikkuulaudan, kuorimaveitsen (ei välttämätön!) ja mielellään teflonisen ison kattilan (tavallinenkin käy, muista silloin lisätä rasvaa possun ruskistamiseen)

600g perunaa (ei jauhoista sorttia, jotain muuta)
400g porsaansuikaleita (300g riittää myös)
2 isoa sipulia
3 isoa porkkanaa
1l vettä
4 kasvisliemikuutiota
Suolaa
Pippuria

1. Pilko sipulit ja ruskista ne possujen kanssa kattilassa. Mausta kunnolla suolalla ja pippurilla. Peruna imee suolaa, joten suolaa saa laittaa omasta mielestään melkein liikaakin.

2. Kaada mukaan puolet vedestä ja lisää puolet kasvisliemikuutioista. Anna poreilla kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Sillä aikaa:

3. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Kuorimisen voi myös jättää välistä jos vaan pesee kunnolla. Etenkin kotimaisten kanssa näin voi toimia.

4. Paloittele perunat ja porkkanat, sopivan suupalan kokoisiksi paloiksi. Kunhan ovat suunnilleen saman kokoisia.

5. Kun pata on porissut puoli tuntia, lisää perunat ja pokkanat, loput vedet ja loput kasvisliemikuutiot.

6. Anna hautua poreillen kannen alla noin 45min. Käy välillä kääntelemssä ja tarkistamassa, että vettä on riittävästi.

Hyvää, värikästä ja täyttävää.
P.S. Mikä tahansa liha sopii tähän, helppo ohje padalle kuin padalle.

1 kommentti: