perjantai 15. helmikuuta 2013

Pekonipasta.

Italialaisen ruuan suurin herkkuni on ehdottomasti tämä nopasti valmistuva pekonipasta, jonka reseptistä en voi kyllä ottaa itselleni mitenkään päin kunniaa. Tämä on ystävältäni vuosikausia sitten saatu ohje, jota olen siitä saakka noudattanut kirjaimellisesti. Pasta valmistuu nopeasti, se on joka kerta yhtä hyvää ja siitä vaan ei voi saada mitenkään tarpeekseen. Rakastan tätä ruokaa, jos se maistuisi yhtä hyvältä ruokakermaan tehtynä niin saattaisin tehdä useammin, mutta tämä jos mikä on tehtävä ehdottomasti aitoon kuohukermaan. Tässä jos missä ruuassa sen mielestäni näkee, että kunnon aineista ei voi saada aikaa kuin hyvää.

Pekonipasta.

1pkt pekonia
2dl kuohukermaa
2 kananmunaa
100g parmesania
Suolaa
Pippuria

Pastaa keitettynä.

1. Laita pasta keittymään.

2. Leikkaa pekoni paloiksi ja ruskista omassa rasvassaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita keskenään kananmunat, parmesan ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kaada seos pekonin sekaan ja käntele tasaiseksi.

5. Sekoita valutetun pastan/makaronin kanssa, lisää päälle vielä parmesania.

Valmista pastaa nautittavaksi.

2 kommenttia:

  1. Hämäävän yksinkertaista, mutta niinhän ne usein parhaat reseptit ovat. Ehdottomasti kokeiluun vaikka vannoin pastansyöntiä vähentävänikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä resepti jossa ei ole sitten niin mitään liikaa, enkä koe, että siinä ihan kamalasti voi epäonnistua edes. Ja silti se on vaan kerta toisensa jälkeen hyvää!

      Poista