maanantai 25. helmikuuta 2013

Tomaatti-pastaketto.

Surffasin tässä taannapäivänä etsien kasvisohjeita. Lähinnä siksi, että kasvislounaita teki mieleni. Ei siis niinkään siksi, että olisin jotenkin kevyempiä ruokia kaipaamassa. Tai ehkä olinkin, mutta sitten törmäsin Valion sivuilla kahteen ohjeeseen, joista ensimmäinen ohje on tämä tomaatti-pastakeitto. Kaikkea muuta kuin kevyt koska juustoa tuohon tulee aika lailla, mutta on sanottava, että kyllä se hyvää vaan on. Nopea tehdäkin, joten kerrassaan oivallinen keittää kasaan iltasella ja seuraavalle päivälle on hyvä lounas. Mies ei keitoista niin perusta, joten sain pakkaseenkin annoksen tästä samalla myöhempiä kasvislounaita varten. Kerrankin minäkin osasin tehdä keiton, en hauduttanut kaikkea nestettä pois. Vaihtelin vähän ohjeen ainesosio, kanaliemikuution kotona olleisiin kasvisliemikuutioihin ja juoksevan oivariinin öljyyn. Lisäsin myös sokeria jota tomaatti mielestäni kaipaa. Aidosta tomaatista tottakai tulisi parempaa, mutta arkisin nyt menen suosiolla siitä, mistä aita on matalin ja teen tämänkin purkista.

Tomaatti-pastakeitto.

1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1rkl öljyä
3 varsisellerin vartta
2rkl tomaattipyrettä
1,5l vettä
1 kasvisliemikuutio
1tkl tomaattimurskaa
1tl sokeria
4dl simpukkapastaa
1pss Koskenlaskija murua

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuulota hetki öljyssä.

2. Leikkaa sellerin varret ohuiksi siivuiksi, lisää kattilaan yhdessä tomaattipyreen kanssa.

3. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, tomaattimurska, sokeri ja halutessasi suola. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Lisää pasta ja keitä noin 10min. Itse käytin tummaa pastaa, vaaleampi kypsynee nopeammin.

5. Lisää Koskenlaskijan muru ja keitä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoile höyryävän lämpimänä. Itse lisäsin vielä päälle raejuustoa, että jos vaikka varuksi ei olisikaan riittävästi juustoa.

P.S. Meni muuten sen verran nopeasti ruoka meillä lautasilta, että en valokuvaa saanut. Toisella kertaa sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti