perjantai 9. marraskuuta 2012

Feta-pinaatti piirakka.

On taas aika tunnustaa, että en vieläkään tee piirakkapohjia itse. Pakkasessa nököttää melkein järjestäen ruispohja tai tavallinen pohja valmiina ja hurrautan vaan vauhdilla sisukset piirakkaan. En ihan tiedä mistä tämä laiskuus johtuu, mutta jotenkin koen, että tämä on itselleni sopivampi tapa laittaa ruokaa. Kaikkineen olen ihan tyytyväinen tähän suolaiseen piirakkaan. Aineet eivät olisi voineet olla helpommin saatavilla tai muutenkaan tämä ei voisi olla helpompi ruoka. Sen sijaan tämä toimi kyllä ihan hyvin niin välipalana kuin iltapalanakin ja varmasti oivallinen vieraita ajatellen. Meillä kyllä syötiin herkku parissa päivässä kokonaan itse.

Feta-pinaattipiirakka.

Valmis piirakkapohja
Margariinia vuuan voiteluun

1pss pakastepinaattia sulatettuna
1prk valmiita feta/sallaattijuustokuutioita (itse käytin Rainbown versiota josta valutin nesteen pois)
1prk ranskankermaa
2 kananmunaa (tai kolme jos on samanlaisia pieniä kuin minulla)
Pippuria
Valkosipulihiutaleita

Juustoraastetta noin 1dl (itse kytin Valion Polar-valmisraastetta) 

1. Voitele vuoka ja levitä piirakkataikina vuuan reunoille
2. Sekoita keskenään pakastepinaatti, feta, ranskankerma, kanamunat ja mausteet
3. Kaada vuokaan piirakkapohjan päälle
4. Ripottele juustoraaste päälle
5. 200 asteinen uuni ja noin 40minuuttia (tarkista 30min kohdalla ettei pinta pala)

Ensimmäiset palat jo otettuna.

2 kommenttia:

  1. Valmiit piirakkataikinat kunniaan. Niitä ei oikein Tanskasta saa, joten harrastan kerralla its esiin kasan taikinaa pakkaseen ja sieltä otan sitten kun tarve on. Pakastimesta ne on niin helppoja <3

    VastaaPoista