maanantai 5. marraskuuta 2012

Lihapullat tomaattikastikkeessa.

Kovin harvoin jaksan tehdä tämän ruuan ihan alusta loppuun itse, mutta jostain syystä viime viikolla oli sellainen hetki, että jaksoin tämän ruuan vääntää ns. kunnolla. En edes muista mistä keittokirjasta tämä on aikanaan otettu, resepti on muuttunut tässä aikojen saatossa, mutta kyllä se vaan on edelleen yksi suosikkiruuistani: Lihapullat tomaattikastikkeessa. Teen tätä ruokaa todella mielelläni ajan kanssa, eikä tätä lopulta kovin kauaa pyöräytä arkenakaan, vaikka enemmän tämän varmaan on viikonloppuruoka. Ei ehkä nopea, ei ehkä helppo, mutta hyvää se on.

Lihapullat tomaattikastikkeessa.

400g sika-nauta jauhelihaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä ruskistamiseen

1dl korppujauhoa
1prk kermaviiliä
1 kananmuna

4 tomaattia
3 rkl tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2dl vettä

1pss Polar-juustoraastetta

Suolaa
Pippuria

1. Laita vesi kiehumaan
2. Sekoita kulhossa korppujauhot, kermaviili ja kananmuna.
3. Paloittele tomaatit ja lisää ne kiehuvaan veteen
4. Anna tomaattien kiehahtua muutama minuutti, lisää tomaattipyre ja sokeri sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita kunnolla ja nosta pois liedeltä.
5. Hienonna sipulit ja valkosipuli, ruskista vaaleanruskeiksi pannulla öljyssä.
6. Soseuta tomaattikastike sauvasekoittimella (tai jos tomaattien kuoret eivät haittaa niin haarukalla vaan muussaamalla)
7. Lisää taikinaan jauheliha, sipulit ja noin 1-1,5dl tomaattikastiketta, tarkkaile kuitenkin taikinan koostumusta, se ei saa olla liian löysä. Myös korppujauhoa saattaa olla tarve lisätä. Voit lisätä myös ripauksen juustoraastetta taikinaan.
8. Pyörittele öljytyillä käsillä lihapullia ns. vuuan täydeltä. Koon voit päättää itse, minä teen kohtalaisen suuria ihan laiskuuttani sekä siksi, että vuoka ei ole pellin kokoinen.
9. Lisää loppu tomaattikastike lihapullien väliin ja ripottele runsaalla kädellä juustoraastetta päälle, itse tosiaan kulutan tähän koko pussillisen.
10. 225 astetta ja 20min.

Uunituore lihapullavuoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti