Tomaattiinen jauhelihakastike.
400g jauhelihaa
2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
4 kypsää tomaattia
1rkl tomaattisosetta
1rkl sokeria
2dl ruokakermaa
Suolaa
Pippuria
Vettä
1. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Pilko tomaatit myös kuutioiksi (saa olla isojakin, tomaatti hajoaa kyllä).
2. Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipuli.
4. Lisää tomaattikuutiot, tomaattisose, sokeria ja suola. Kääntele edestakaisin.
5. Anna näiden hautua miedolla lämmöllä. Tomaatista irtoaa nestettä, mutta halustessasi voit lisätä vähän vettä. Anna hautua noin 15min
6. Lisää ruokakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30min.
Parempaa perusruokaa saa hakea. |
P.S. Kuten näkyy, en kuori tomaatteja. Ei minusta ole tarpeen, kyllä nuo kuoret tuolla menevät oikein hyvin seassa.
I do make a similar kind of sauce whenever I cook, minus the meat! I put other veggies in that place!!! I'm a bit more spice lover and I tend to include a lot of chilly powder!!! :)
VastaaPoistaI'd love it if you had a look at my my blog too sometime! :)
FASHION PANACHE BLOG
I would use chilipowder if I were not allergic to it :) I will most certanly go check your blog :)
Poistakäytät iha sikana jauhelihaa :D etkö muuten käytä suurusteita ollenkaan, kun kastike on vesimäistä?
VastaaPoistaNiin käytän. Se on edullista. Tarkoitus on ainakin itselläni tehdä kohtalaisen hintaista ja monipuolista arkiruokaa. Viimeiset resepti tosin taivat olla kanasta :) Menee kausissa minulla ainakin.
PoistaEn käytä suurusteita ellei resepti ihan erikseen sitä vaadi. En halua laittaa turhaan maissijauhoa tai vehnäjauhoa kastikkeisiin arkena. En koe tarvetta niille, vaikka osaan toki tarpeen vaatiessa niitä käyttää :)